Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук відкрив пленарне засідання.

Руслан Стефанчук повідомив, що надійшла заява від двох фракцій про оголошення перерви.

Головуючий оголосив перерву у пленарному засіданні на 30 хвилин.

Руслан Стефанчук поінформував про результати проведеної наради з керівниками депутатських фракцій і груп.

Головуючий надав слово для виступу представниками депутатських фракцій і груп.

У виступах йшлося про проведення позачергового засідання, на якому розглянути питання державної підтримки ФОПів, про виконання державним підприємством "Парламентський телеканал "Рада" Постанови «Про висвітлення діяльності Верховної Ради України дев’ятого скликання» №26-IX та про необхідність неухильного дотримання вимог чинного законодавства.

Представники фракцій і груп підтримали оновлення роботи парламентського телеканалу «Рада». Водночас вони наголошували на необхідності під час висвітлення діяльності Верховної Ради телеканалом дотримуватися принципу паритетності та пропорційності.

У пленарному засіданні оголошено перерву.

Після перерви народні депутати почали розглядати правки до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що регулюють питання трансплантації анатомічних матеріалів людині, №5831.

За результатами голосування законопроект прийнято у другому читанні та в цілому 305 голосами «за».

Проект Закону про внесення змін до статі 161 Кримінального кодексу України для реалізації положень Закону України "Про запобігання та протидію антисемітизму в Україні", №5110, доповів народний депутат Максим Бужанський.

Законопроектом пропонується внести зміни до статті 161 «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками» Кримінального кодексу України, відповідно до яких однією із форм об’єктивної сторони кримінального правопорушення, передбаченого у даній статті, визнаються «прояви антисемітизму».

Голова підкомітету Комітету з питань правоохоронної діяльності Олександр Дануца доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект №5110 за основу та в цілому як Закон.

Законопроект за результатами голосування прийнято за основу 300-ма голосами «за».

Народні депутати обговорили пропозиції представників депутатських фракцій щодо зміни порядку розгляду питань.

За результатами голосування були підтримані деякі пропозиції.

Верховна Рада 331 голосом прийняла в цілому проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина щодо визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу, №5032.

Народні депутати розглянули проект Закону про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їх сімей, №6104, та альтернативний до нього проект №6104-1.

Законопроекти доповіли Постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич і народний депутат Ірина Геращенко.

Голова Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитро Лубінець доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект за №6104.

За результатами голосування 328 голосами «за» законопроект №6104 прийнято за основу зі скороченням наполовину строків подання пропозицій та підготовки до другого читання.

Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку, №6055.

Верховна Рада прийняла законопроект у другому читанні та в цілому 296 голосами «за».

Народні депутати 243 голосами «за» підтримали прийняття проекту Постанови про внесення змін до календарного плану проведення шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання №6429.

Прийнятою Постановою внесено зміни до календарного плану проведення шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 13 липня 2021 року № 1628-IX, щодо роботи Верховної Ради України у січні 2022 року, передбачивши:

у тиждень з 17 по 21 січня - роботу в комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах);

у тиждень з 24 по 28 січня - пленарні засідання Верховної Ради України,

закриття шостої сесії 28 січня.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України» щодо уточнення завдань та основ підготовки і ведення національного спротиву, №6302, доповів член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Він наголосив на важливості прийняття законопроекту, метою якого є уточнення завдань та основ підготовки і ведення національного спротиву, у тому числі удосконалення та підвищення ефективності ведення руху опору.

Голова Комітету Олександр Завітневич доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу, доручивши Комітетові доопрацювати зазначений законопроект з урахуванням поправок і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи, скоротивши строк подання таких поправок і пропозицій наполовину, та внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.

Народні депутати у виступах підтримали прийняття законопроекту.

За результатами голосування законопроект №6302 прийнято за основу 308 голосами.

Верховна Рада 344 голосами прийняла у другому читанні та в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях, №3790.

Народні депутати розглянули проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для залучення масштабних інвестицій у промислове виробництво, №5688, та альтернативний проект №5688-1.

Законопроекти доповіли народний депутат Дмитро Наталуха і народний депутат Ярослав Рущишин.

Заступник Голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Ковальчук доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №5688.

Народні депутати 256 голосами підтримали прийняття законопроекту №5688 за основу.

За основу 237 голосами прийнято проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо створення сприятливих умов для залучення масштабних інвестицій у промислове виробництво, №5689.

Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" щодо створення передумов для сталого розвитку та модернізації вітчизняної промисловості, №3739.

За результатами голосування законопроект 323 голосами прийнято у другому читанні та в цілому.

Народні депутати розглянули правки і 4358 голосами прийняли у другому читанні та в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну, №4358.

Головуючий закрив пленарне засідання.

 

 






 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30