Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, відкриваючи засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) повідомив, що на виконання Постанови Верховної Ради «Про додаткові заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», № 1844-IX було прийнято Розпорядження "Про деякі заходи із попередження поширення гострої респіраторної хвороби", яким вводяться певні обмеження доступу до адміністративних будівель Парламенту. «Ми домовилися, що ці правила будуть єдиними для народних депутатів, для їх помічників, журналістів та відвідувачів Верховної Ради України», - наголосив він і розповів про запроваджені умови доступу.

Руслан Стефанчук також поінформував, що Верховна Рада відкрила у готелі «Національний» центр вакцинації проти COVID-19, яким можуть скористатися усі бажаючі громадяни.

Він також звернув увагу на ситуацію на кордоні Білорусі з Європейським Союзом та Білорусі з Україною, зауваживши, що це «продовження гібридної війни з боку Російської Федерації як з Україною, так і з Європейським Союзом».

«Прошу Уряд, Прем’єр-міністра і Міністра внутрішніх справ, у разі виникнення питань чи ситуацій, щодо яких необхідно прийняття рішення Верховної Ради, оперативно інформувати Парламент з цих питань», - наголосив Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради України поінформував про зустріч, яка стосувалася укладення меморандуму між Верховною Радою і міжнародними партнерами щодо створення в стінах Парламенту дослідницького аналітичного центру, відновлення парламентської бібліотеки, супроводу фундаментальних законопроектів, які необхідні для нормальної щоденної діяльності Верховної Ради та суспільства.

Він також повідомив, що на цьому тижні планується створення робочої групи з вдосконалення положень Регламенту Верховної Ради України.

Руслан Стефанчук нагадав, що наступний пленарний тиждень буде присвячено роботі над бюджетом і закликав готуватися до нього, зокрема, вивчати пропозиції, які вже надані, а також вносити пропозиції до кошторису Верховної Ради на наступний рік.

Голова Верховної Ради України привітав з прийдешнім Днем працівників радіо, телебачення та зв'язку усіх колег, «які роблять діяльність Верховної Ради відкритою і гласною».

Головуючий надав слово для виступу Першому заступнику Голови Верховної Ради України Олександру Корнієнку, який закликав народних депутатів виконувати вимоги Розпорядження Голови Верхової Ради України щодо обмеження доступу до будівель Парламенту.

Він також назвав «дуже гарним символом» той факт, що Верховна Рада долучилася до відкриття пунктів вакцинації.

Олександр Корнієнко нагадав, що залишається незавершеним законодавче вирішення питання забезпечення лікарень киснем, зокрема необхідно прискорити прийняття проекту Закону «Про внесення зміни до розділу X "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про публічні закупівлі" щодо запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», №6293.

Перший заступник Голови Верховної Ради привітав законодавчі ініціативи щодо надання допомоги бізнесам, які постраждали від цієї хвилі пандемії.

Виступаючий зупинився на питаннях, пов’язаних із проходженням опалювального сезону і проблемах енергетичного сектору. Зокрема, він наголосив: «Ми впевнені, що немає ризику віялових відключень, але всі підготовчі процеси до зниження температур ми маємо відстежувати».

Олександр Корнієнко зазначив, що на цьому тижні у четвер може бути скликане позачергове засідання з фінансових питань.

На засіданні виступила Заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк. Вона привітала перехід на нові правила доступу до приміщень Верховної Ради в умовах пандемії, наголосивши, що питання вакцинації депутатів – «це політична відповідальність кожного з нас і приклад для громадян України».

Олена Кондратюк також зауважила, що запроваджені в Парламенті правила мають стати прикладом для усіх місцевих і обласних рад в Україні, оскільки «з цього починається відповідальна політика і в регіонах».

Заступник Голови Верховної Ради України також звернула увагу на необхідність організації роботи в звичному режимі шкіл, в яких вакциновані 100% колективу.

Олена Кондратюк зупинилася на питаннях безпеки на українсько-білоруському кордоні і запропонувала у п’ятницю під час «години запитань до Уряду» заслухати Міністра внутрішніх справ.

На засіданні виступили очільники депутатських фракцій і груп.


Представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму виступі висловив сподівання на підтримку урядових законопроектів, запланованих до розгляду на цьому тижні.

Головуючий надав слово головам парламентських комітетів, які внесли пропозиції щодо розгляду законопроектів у сесійній залі на поточному пленарному тижні.

Учасники Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) затвердили проект порядку денного на поточний пленарний тиждень.

У п’ятницю, 19 листопада, під час «години запитань до Уряду» Верховна Рада заслухає Уряд про стан охорони державного кордону України з Республікою Білорусь та протидію потенційній загрозі на державному кордоні України з нелегальними мігрантами.

Закриваючи засідання, Руслан Стефанчук нагадав народним депутатам про необхідність дотримання маскового режиму.






Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30