Розпорядження Голови Верховної Ради України № 412 від 12 листопада 2021 р.

"Про деякі заходи із попередження поширення гострої респіраторної хвороби"

З метою забезпечення реалізації положень Постанови Верховної Ради України від 2 листопада 2021 року №1844-ІХ "Про додаткові заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)", керуючись статтею 88 Конституції України, пунктами 7 і 8 статті 78 Регламенту Верховної Ради України:

1. Тимчасово, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, допускати до адміністративних будинків, споруд і службових приміщень Верховної Ради України за умови наявності одного з документів, передбачених Постановою Верховної Ради України від 2 листопада 2021 року №1844-ІХ "Про додаткові заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)", таких осіб:

1) народних депутатів України поточного скликання Верховної Ради України;

2) народних депутатів України попередніх скликань Верховної Ради України (крім адміністративного будинку Верховної Ради України по вул. Грушевського, 5);

3) працівників Апарату Верховної Ради України;

4) працівників державних підприємств та установ, що забезпечують діяльність Верховної Ради України;

5) помічників-консультантів народних депутатів України;

6) членів Кабінету Міністрів України, представників центральних органів виконавчої влади,  а також інших осіб, які беруть участь у роботі Верховної Ради України чи її органів;

7) представників засобів масової інформації у порядку, визначеному пунктами 8 і 9 цього розпорядження;

8) повнолітніх учасників відкритих відвідувальних заходів у Верховній Раді України.

Відповідно до підпункту 5 цього пункту до адміністративних будинків, споруд і службових приміщень Верховної Ради України (крім адміністративного будинку Верховної Ради України по вул. Грушевського, 5) допускаються помічники-консультанти народних депутатів України, які працюють за строковим трудовим договором на постійній основі, а у разі неможливості виконання ними своїх обов’язків – помічники-консультанти, які працюють на громадських засадах.

До адміністративного будинку Верховної Ради України по вул. Грушевського, 5 допускаються помічники-консультанти народних депутатів України, які працюють за строковим трудовим договором на постійній основі, а у разі неможливості виконання ними своїх обов’язків – помічники-консультанти, які працюють на громадських засадах, не більше однієї особи одночасно, за умови наявності перепустки помічника-консультанта народного депутата України для входу до балкона та кулуарів другого поверху.

У разі нагальної потреби до адміністративних будинків Верховної Ради України можуть допускатися глави дипломатичних представництв іноземних держав і міжнародних організацій, глави та члени іноземних делегацій, що перебувають в Україні з офіційними чи робочими візитами.

2. Рекомендувати головам комітетів Верховної Ради України, тимчасових спеціальних комісій, тимчасових слідчих комісій Верховної Ради України проводити засідання цих органів парламенту з дотриманням протиепідемічних вимог, як правило, у режимі відеоконференції.

3. Рекомендувати головам комітетів Верховної Ради України:

1) організовувати здійснення заходів щодо підготовки слухань у комітетах з урахуванням положень цього розпорядження;

2) проводити слухання у комітетах з урахуванням доцільності пріоритетного використання приміщення кінозалу в адміністративному будинку Верховної Ради України по вул. Банкова 6-8.

4. Встановити, що посадові особи (крім зазначених у підпункті 6
пункту 1 цього розпорядження), науковці, експерти, фахівці-практики чи представники громадськості, запрошені на засідання комітетів Верховної Ради України, тимчасових спеціальних комісій, тимчасових слідчих комісій Верховної Ради України, депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України, беруть участь у таких засіданнях у режимі відеоконференції, без безпосереднього допуску до адміністративних будинків, споруд і службових приміщень Верховної Ради України.

У разі необхідності зазначені особи можуть брати участь у засіданнях комітетів Верховної Ради України, тимчасових спеціальних комісій, тимчасових слідчих комісій Верховної Ради України, депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України безпосередньо у відповідних службових приміщеннях адміністративних будинків Верховної Ради України, з дотриманням протиепідемічних вимог, за списками, поданими Керівнику Апарату Верховної Ради України головами відповідних комітетів чи комісій Верховної Ради України, депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України, за умови наявності одного з документів, передбачених Постановою Верховної Ради України від 2 листопада 2021 року №1844-ІХ "Про додаткові заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)".

5. Здійснювати опрацювання письмових чи електронних звернень громадян, призупинивши на період дії встановленого Кабінетом Міністрів України карантину особистий прийом громадян в адміністративних будинках Верховної Ради України.

Управлінню з питань звернень громадян передавати зареєстровані звернення громадян на опрацювання у Верховній Раді України виключно з використанням інструментів електронної форми документообігу. На період дії встановленого в Україні карантину оригінали таких звернень зберігати в Управлінні з питань звернень громадян.

6. Здійснювати на період встановленого в Україні карантину заплановані міжнародні контакти посадових осіб Верховної Ради України, Апарату Верховної Ради України, народних депутатів України переважно за допомогою електронних засобів комунікації.

7. Рекомендувати народним депутатам України обмежити кількість публічних зустрічей з великою кількістю громадян, а у разі необхідності проводити такі зустрічі за умови виконання протиепідемічних заходів, передбачених законодавством України.

8. Представники засобів масової інформації можуть бути присутніми в адміністративному будинку Верховної Ради України по вул. Грушевського, 5 за наявності постійної картки акредитації, виданої Апаратом Верховної Ради України, та разових додаткових перепусток у такій кількості:

1) до 200 осіб – у прес-центрі на третьому поверсі;

2) до 30 осіб (операторів/фотокореспондентів з професійним обладнанням) – у ложі преси балкона зали засідань Верховної Ради України;

3) до 200 осіб – у кулуарах другого поверху пленарної частини Верховної Ради України.

9. Установити, що:

1) до прес-центру на третьому поверсі допускається від телевізійних каналів не більше двох знімальних груп (до 4 осіб), від інформаційних
агентств – не більше 2 осіб, від інших видань
- по 1 особі;

2) до кулуарів другого поверху пленарної частини Верховної Ради України допускається від телевізійних каналів не більше однієї знімальної групи (до 2 осіб), від інформаційних агентств, у тому числі фотокореспондентів, - не більше 2 осіб, від інших видань - по 1 особі.

10. Апарату Верховної Ради України:

1) забезпечити допуск осіб до адміністративних будинків, споруд і службових приміщень Верховної Ради України за умови наявності одного з документів, передбачених Постановою Верховної Ради України від
2 листопада 2021 року №1844
-ІХ "Про додаткові заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)". Організувати вхід до адміністративного будинку по вул. Шовковична, 4 через адміністративний будинок по вул. Шовковична, 2;

2) забезпечити інформування відвідувачів про тимчасове обмеження допуску до адміністративних будинків, споруд і службових приміщень Верховної Ради України;

3) забезпечити висвітлення діяльності Верховної Ради України з урахуванням визначених цим розпорядженням вимог;

4) вжити організаційних, матеріально-технічних, фінансових, профілактичних заходів, спрямованих на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, у адміністративних будинках, спорудах і службових приміщеннях Верховної Ради України;

5) вносити своєчасно пропозиції щодо забезпечення сталої роботи Верховної Ради України та відвернення загрози здоров’ю народних депутатів України, працівників Апарату Верховної Ради України, працівників підприємств, установ, що належать до сфери управління Управління справами Апарату Верховної Ради України,  помічників-консультантів народних депутатів України та відвідувачів;

6) організувати допуск представників засобів масової інформації до будинку Верховної Ради України по вул. Грушевського, 5 через під’їзд № 1 та допуск операторів/фотокореспондентів з професійним обладнанням до ложі преси балкона, кулуарів другого поверху пленарної частини Верховної Ради України, кулуарів третього поверху пленарної частини Верховної Ради України у порядку черги після отримання на посту охорони відповідної разової додаткової перепустки, що підлягає поверненню на цей пост охорони після закінчення робочого дня.

11. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження Голови Верховної Ради України "Про додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби" від 12 березня 2020 року № 151 (із наступними змінами).

12. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

13. Це розпорядження набирає чинності з 15 листопада 2021 року.

 

 

Голова Верховної Ради

              України                                                Руслан СТЕФАНЧУК







 


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 березня 2024 20:25
18 березня 2024 18:26
18 березня 2024 16:48
18 березня 2024 14:46
17 березня 2024 17:51
14 березня 2024 19:21
13 березня 2024 18:06
13 березня 2024 17:56
13 березня 2024 14:20
12 березня 2024 09:00