Пленарне засідання відкрив Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Головуючий надав слово народним депутатам для виступів з оголошеннями, повідомленнями, пропозиціями.

Із заявами від двох фракцій виступили народні депутати Роман Костенко і Сергій Шахов.

Після закінчення виступів головуючий нагадав, що у понеділок на Погоджувальній раді не було ухвалено порядок денний пленарних засідань на 5-8 жовтня. З огляду на це, оскільки розклад пленарних засідань не було ухвалено головуючий запропонував затвердити порядок денний на сьогоднішнє пленарне засідання та включити до нього питання, які включаються до порядку денного позачергово без голосування.

Руслан Стефанчук повідомив, що проект такого порядку денного надано народним депутатам. Він також повідомив, що під час засідання можуть розглядатися питання стосовно призначення позачергових виборів, встановлення зміни меж міст, ратифікації тощо.

Головуючий поставив на голосування цю пропозицію.

Народні депутати розпочали розглядати питання порядку денного.

Проект Постанови про призначення позачергових виборів Зайцівського сільського голови Синельниківського району Дніпропетровської області №6114 доповіла заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Аліна Загоруйко.

Проектом Постанови пропонується призначити позачергові вибори Зайцівського сільського голови Синельниківського району Дніпропетровської області на неділю 27 березня 2022 року.

Після закінчення обговорення проект було поставлено на голосування.

335 голосами народні депутати підтримали проект Постанови за основу і в цілому.

Народні депутати розглянули проект Постанови про призначення позачергових виборів Часовоярського міського голови Бахмутського району Донецької області, №6115. 

Прийнятою 328 голосами в цілому Постановою позачергові вибори Часовоярського міського голови Бахмутського району Донецької області призначено на неділю 27 березня 2022 року.

Головуючий оголосив до розгляду питання про обрання головуючого на засіданні, на якому буде розглядатися пропозиція 175 народних депутатів про відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради.

Народні депутати виступили в обговоренні.

Головуючий поставив на голосування пропозицію про застосування процедури ad hoc під час розгляду питання про відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради України.

234 голосами пропозиція була підтримана.

Народні депутати розглянули питання про призначення головуючого на пленарне засідання, на якому буде розглядатися питання про відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради України.

Депутатські фракції висунули свої кандидатури.

Вони обговорили пропозиції депутатських фракцій.

Кандидати заявили про конфлікт інтересів під час голосування.

Головуючий поставив на рейтингове голосування кандидатуру Данила Гетманцева. ЇЇ підтримали 236 народних депутатів.

Кандидатури народних депутатів Лео Героса, Олексія Гончаренка і Олександра Бакумова набрали відповідно 42, 72 і 118.

На голосування для обрання для ведення пленарного засідання, на якому буде розглядатися питання про відкликання Голови Верховної Ради України, було поставлено кандидатуру народного депутата Данила Гетманцева.

239 голосами «за» ця кандидатура була підтримана.

Головуючий зачитав заяву двох фракцій про відсторонення Першого заступника Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука від ведення пленарного засідання.

У пленарному засіданні оголошено перерву.

Після закінчення перерви ініціатори пропозиції про відсторонення Першого заступника Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука від ведення пленарного засідання у виступах заявили про порушення головуючим кількох статей Регламенту.

Головуюча Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк поставила на голосування пропозицію двох фракцій про відсторонення Першого заступника Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука від ведення двох пленарних засідань. Пропозицію підтримали 49 народних депутатів.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук оголосив до розгляду проект Постанови про зміну і встановлення меж міста Іллінців Вінницького району Вінницької області, №5489.

За результатами обговорення і голосування проект Постанови прийнято в цілому 309 голосами «за».

Народні депутати розглянули проект Постанови про зміну і встановлення меж міста Соснівки Червоноградського району Львівської області, №5491.

За результатами голосування проект Постанови прийнято в цілому 313 голосами.

Парламентарії розглянули проект Постанови про встановлення меж м. Попасної Сєвєродонецького району Луганської області, №4488.

Проект Постанови прийнято в цілому 303 голосами.

За результатами голосування 263 голосами прийнято проект Постанови про перейменування села Мармузовичі Буського району Львівської області, №2715.

Народні депутати розглянули і 231 голосом прийняли проект Постанови про перейменування селища міського типу Більмак Пологівського району Запорізької області, №5571.

Головуючий закрив пленарне засідання.

 



 

 

 





 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18