Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, відкриваючи засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп), зауважив, що це крайнє засідання на цій сесії, яка, за його словами, була достатньо напруженою.


«Не дивлячись на те, що ми починали свою діяльність практично в черговий локдаун, Верховна Рада продовжувала працювати достатньо ефективно, не дивлячись на політичну складову - дуже часто ми знаходили в собі сили її відкладати, приймати правильні рішення, приймати ті законопроекти та постанови, які дійсно допомагали і українському суспільству, і громадянам, проходити виклики, пов’язані з ковідом», - сказав Дмитро Разумков і висловив сподівання на подальшу ефективну співпрацю на користь нашої держави.

За словами Голови Парламенту, цей тиждень буде насиченим, зокрема, буде розглянуто три питання щодо подолання вето Президента на закони, прийняті Верховною Радою. Так, завтра одними із перших буде розглянуто пропозиції Президента до Закону "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України" (№3711-д).

Далі планується розгляд двох законопроектів, які також стосуються судової реформи: «Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя» (№5068) і «Про внесення змін до статті 188-32 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя» (№5069).

Голова Верховної Ради поінформував, що на цьому тижні запланований розгляд ряду законопроектів, пов’язаних із підтримкою бізнесу.

Дмитро Разумков, коментуючи скандал, пов’язаний із кермуванням автомобілем народним депутатом у нетверезому стані і скоєння ним ДТП, наголосив: «Закон повинен бути один для всіх. Мені дуже шкода, що сьогодні в українському законодавстві немає норми, яка могла б очищати Верховну Раду від таких вчинків і дій таких колег». Він висловився за відповідне доопрацювання законодавства і закликав народних депутатів до належної поведінки.

Головуючий надав слово для виступу Першому заступнику Голови Верховної Ради України Руслану Стефанчуку, який привітав демократичне проведення позачергових виборів до парламенту у Республіці Молдова.

Руслан Стефанчук поінформував про свою участь у конференції, присвяченій питанням просування України на шляху реформ, яка відбувалася у Вільнюсі. Зокрема, за його словами, усі учасники конференції схвально оцінили роботу Парламенту щодо судової і антикорупційної реформ.

Перший заступник Голови Верховної Ради наголосив на важливості проведення реформ і імплементації прийнятих положень законів.

Руслан Стефанчук повідомив про проведення урочистого засідання до Дня Незалежності України 24 серпня, а також, можливу позачергову сесію.

Він також звернувся до Комітетів з проханням проаналізувати виконання Плану законопроектних робіт за пів року.

На засіданні виступила Заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк. Вона закликала Комітети оперативно відзвітувати про підсумки своєї роботи протягом цієї сесії.



Заступник Голови Верховної Ради підтримала ініціативи щодо подальшого вдосконалення процесу планування законопроектної роботи Верховної Ради, а також формування порядку денного за пропорційним принципом.

Олена Кондратюк звернула увагу, що Верховна Рада досі не затвердила Програму дій Кабінету Міністрів і цього питання немає у порядку денному на поточний тиждень.

На засіданні виступили очільники депутатських фракцій і груп.

У п’ятницю, 16 липня, під час «години запитань до Уряду» Верховна Рада заслухає Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо роботи Уряду і літній період.

Головуючий надав слово головам парламентських комітетів, які внесли пропозиції щодо розгляду законопроектів у сесійній залі на поточному пленарному тижні.

Дмитро Разумков побажав успішного пленарного тижня і закрив засідання.


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00