Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук розповів, що цього пленарного тижня Парламент України розглядатиме законопроекти «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» (реєстр. №2194) та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони» (реєстр. №2195).

«Радше за все, на пленарних засіданнях цього тижня ми голосуватимемо за поправки до законопроектів реєстр. №2194 і 2195. Я б дуже хотів, щоб ми знайшли компроміс щодо цих законопроектів. Подальший розгляд питань прошу здійснювати відповідно до Плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2021 рік», — висловив прохання Руслан Стефанчук.

За його словами, Парламент України повинен продовжувати свою роботу. Водночас наголосив на важливості дотримання карантинних обмежень і звернувся до народних депутатів України з проханнями дотримуватися маскового режиму у Верховній Раді України.

«На жаль, я бачу, що заклики дотримуватися карантинних обмежень не діють. Я б хотів, щоб ми віднайшли той механізм, за яким буде здійснена фіксація правопорушення, й депутати несли адміністративну відповідальність за порушення маскового режиму. Це надзвичайно важливо не тільки для підняття правової свідомості депутатів, але і для наповнення державного бюджету України», — наголосив Перший віцеспікер Парламенту України.

Руслан Стефанчук нагадав про внесену ним пропозицію щодо введення онлайн-голосування у Верховній Раді України.

«Коли ми обговорювали мою, одну із перших в Європі, законодавчу ініціативу про можливість проведення засідань парламенту онлайн, то всі присутні опозиційні політичні сили говорили, про те, що вони в масках і захисних костюмах ходитимуть на роботу, аби голосувати за законопроекти. А сьогодні всі вже посилаються на карантинний режим. Але Парламент України є єдиним законодавчим органом, тож необхідно напрацювати запобіжник у разі, якщо він не може зібратися для голосування за необхідні законопроекти», — зазначив він.

Також Перший заступник Голови Верховної Ради України нагадав, що минулого тижня Президент України підписав законопроект про всеукраїнський референдум.

«Це одне з найважливіших завдань, яке стосувалося відновлення прямої демократії в Україні. Я б хотів звернути увагу певних політичних сил, які не голосували за закон про референдум, але першими вирішили ініціювати низку референдумів. Референдум — це не забавка на щодень. Це важливий механізм для вирішення державних питань, наприклад, щодо вступу України до ЄС та НАТО тощо. До того ж це фінансово затратно. Ні Президент України, ні політичні сили не мають права проводити ці референдуми. Право визначатися з тематикою і проводити референдуми належить народу», — акцентував Руслан Стефанчук.

Він поінформував про завершення громадського обговорення законопроекту про місцевий референдум, яке тривало три тижні. 

«Вдячний усім небайдужим громадянам за активну участь в обговоренні цього законопроекту. Дуже сподіваюсь, що найближчим часом він буде зареєстрований у Парламенті України», — висловив сподівання політик.

Джерело: Секретаріат Першого заступника Голови Верховної Ради України


 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 16:26
26 березня 2024 13:30
26 березня 2024 11:24
26 березня 2024 09:30
25 березня 2024 17:47