Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, відкриваючи засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп), нагадав, що сьогодні День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

«Багато наших з вами співвітчизників віддали свої життя, і, на жаль, сьогодні продовжують захищати мир, територіальну цілісність і інтереси нашої держави», - сказав Дмитро Разумков.

Голова Верховної Ради поінформував, що вчора Україна втратила на фронті трьох бійців на фронті.

Учасники засідання хвилиною мовчання згадали усіх тих, хто віддав життя за демократію, Україну і інтереси нашої країни.

Дмитро Разумков розповів про онлайн зустріч зі спікером Палати громад парламенту Великої Британії сером Ліндсі Гойлом і закликав колег поглиблювати міжнародну співпрацю, активізувати роботу на міжпарламентському та інших рівнях, оскільки це один із ключових механізмів для залучення інвестицій у державу.

Серед викликів які сьогодні стоять перед Україною Спікер назвав COVID-19, зокрема, питання вакцинації, а також продовження тарифної кризи.

«Ми, як Парламент, продемонстрували, що вміємо оперативно працювати. Наприкінці минулого пленарного тижня, на прохання Уряду, ми блискавично швидко розглянули і прийняли відповідний законопроект для того, щоб дозволити Уряду виплачувати компенсації людям», - сказав Дмитро Разумков і водночас зауважив, - «Потрібно щоб це була спільна, виважена і довгострокова планова робота, а не гасіння пожеж».

«Суспільство не повинно відчувати шокову терапію», - підсумував виступаючий.

Голова Верховної Ради також поінформував, що у Верховній Раді триває боротьба із кнопкодавством і є перші результати такої роботи – прийнято зміни до законодавства і вже є конкретні дії з боку Офісу Генерального прокурора.

«Я впевнений, що разом з вами ми зможемо зробити так, щоб кнопкодавство точно пішло в історію і ніколи не повторювалось в українському Парламенті», - сказав Дмитро Разумков.

Головуючий надав слово для виступу Першому заступнику Голови Верховної Ради України Руслану Стефанчуку, який нагадав, що Верховною Радою був ухвалений План законопроектних робіт на 2021 рік і закликав до його виконання.

Він поінформував про ідею запровадження днів європейської, євроатлантичної інтеграції у Верховній Раді і закликав розробити потижневий графік підготовки і розгляду проектів законів, які ставлять нас на шлях європейської, євроатлантичної інтеграції.

Руслан Стефанчук розповів про засідання робочих груп, які працюють над розробкою законопроектів про місцеві референдуми, парламентську опозицію, займаються рекодифікацією цивільного законодавства.

Окрім того, Перший заступник Голови Верховної Ради нагадав, що проводиться підготовка до важливих дат 25-річчя Конституції України і 30-річчя Незалежності України і закликав народних депутатів подавати свої пропозиції.

На засіданні виступила Заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк. Вона нагадала, що цього тижня, 20 лютого, Україна буде вшановувати пам’ять Героїв Небесної сотні, сьому річницю Революції Гідності і звернула увагу, що винні в убивствах і надмірному насильстві досі не покарані.

Олена Кондратюк поінформувала про рішення Європейського суду з прав людини у справах майданівців і закликала Верховну Раду дати належну оцінку подіям Революції Гідності.

Заступник Голови Верховної Ради також закликала ретельно вивчити звіт Європарламенту про виконання Україною угоди про асоціацію з Європейським Союзом і врахувати його при подальшій розробці законопроектів.

На засіданні виступли очільники депутатських фракцій і груп.

У п’ятницю, 19 лютого, під час Години запитань до Уряду Верховна Рада заслухає Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо питань оборони,  вакцинації, тарифів та співпраці з МВФ.

Головуючий надав слово головам парламентських комітетів, які поінформували про опрацьовані законопроекти і надали свої пропозиції до Порядку денного засідань Верховної Ради на поточному пленарному тижні.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков побажав плідного і успішного тижня і закрив засідання Погоджувальної ради.



Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18