Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання.

Народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.

Парламентарії розглянули підготовлений до другого читання проект Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) №3890.

Пояснення надавав Голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

За результатами голосування законопроект 241 голосом «за» прийнято у другому читанні і в цілому.

Верховна Рада 295 голосами «за» прийняла проект Постанови про внесення змін до календарного плану проведення четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання №4501.

Постановою внесено зміни до календарного плану проведення четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 15 липня 2020 року № 792-IX, щодо роботи Верховної Ради України у січні 2021 року, передбачивши:

тиждень з 11 по 15 січня - робота в комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах);

тиждень з 18 по 22 січня - робота в комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах);

тиждень з 25 по 29 січня: 25 січня - засідання Погоджувальної ради. Самостійна робота народних депутатів України, пов’язана із здійсненням депутатських повноважень, 26 січня - пленарне засідання, 27 січня - пленарне засідання. Робота в комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах), 28 січня – пленарне засідання, 29 січня - година запитань до Уряду. Пленарне засідання. Закриття сесії.

Народні депутати розглянули правки до підготовленого до другого читання проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції №3656.

За результатами голосування законопроект 255 голосами «за» прийнято у другому читанні і в цілому.

Парламентарії розглянули правки до проекту Закону про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями №3760.

Правки, на підтвердженні яких наполягали народні депутати, були поставлені на голосування. За результатами голосування народні депутати підтримали ряд правок.

Верховна Рада 252 голосами прийняла законопроект №3760 у другому читанні і в цілому.

Народні депутати розглядають правки до проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо забезпечення збору даних та інформації, необхідних для декларування окремих об’єктів оподаткування №4065.

У пленарному засіданні оголошена перерва.

Після закінчення перерви розгляд правок було продовжено. На підтвердженні деяких правок наполягали їх автори. За результатами голосування підтримана була правка 65. Інші правки було відхилено.

Верховна Рада 296 голосами прийняла законопроект №4065 у другому читанні і в цілому.

Народні депутати розглядають кадрові питання.

Подання про призначення Лещенка Романа Миколайовича Міністром аграрної політики та продовольства України доповів Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Представляючи кандидата на посаду Міністра аграрної політики та продовольства України, Прем’єр-міністр наголосив, що Україна має потужний аграрний сектор, тому з перших місяців роботи нинішнього Уряду піднімалося питання про необхідність відновлення роботи профільного міністерства. «Нам потрібна ефективна державницька політика в сфері АПК, а також захист українських виробників. Перший крок - це призначення профільного міністра», - сказав доповідач.

Головуючий надав слово для виступу кандидату на посаду Роману Лещенку.

Він окреслив своє бачення щодо відновлення Міністерства аграрної політики та продовольства та кроки на цій посаді.

Роман Лещенко відповів на запитання народних депутатів.

Голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський доповів рішення Комітету рекомендувати Верховній Раді призначити Романа Лещенка Міністром аграрної політики та продовольства.

В обговоренні виступили представники депутатських фракцій і груп.

Після закінчення виступів головуючий поставив на голосування пропозицію про призначення на посаду Міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка.

242 голосами «за» Романа Лещенка призначено Міністром аграрної політики та продовольства.

Новопризначений Міністр склав присягу перед Верховною Радою.

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Ярослав Юрчишин. Він нагадав про традиційну церемонію передачі пластунами Вифлеємського вогню миру.

Ярослав Юрчишин передав Голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову Вифлеємський вогонь.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доповів подання про призначення Вітренка Юрія Юрійовича Першим віце-прем'єр-міністром України - Міністром енергетики України.

Кандидат на посаду у виступі окреслив своє бачення роботи на цій посаді, наголосивши на раціональності та корисності сталого розвитку національної економіки і енергетики.

Юрій Вітренко відповів на запитання народних депутатів.

Заступник голови Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олег Семінський доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді визначитися щодо кандидата шляхом голосування у сесійній залі.

В обговоренні взяли участь представники депутатських фракцій і груп.

За результатами голосування кандидатура Юрія Вітренка набрала 186 голосів.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доповів подання про призначення Шкарлета Сергія Миколайовича Міністром освіти і науки України.

Головуючий надав слово для виступу кандидату на посаду.

Сергій Шкарлет відповів на запитання народних депутатів.

Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти рішення шляхом голосування на пленарному засіданні.

В обговоренні виступили представники депутатських фракцій і груп.

Народні депутати 226 голосами підтримали призначення Сергія Шкарлета Міністром освіти і науки.

Новопризначений Міністр склав присягу перед Верховною Радою.

Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо утворення військово-цивільних адміністрацій №3913.

За результатами голосування законопроект 265 голосами прийнято у другому читанні і в цілому.

Головуючий закрив пленарне засідання.

 

 


 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18