Відкриваючи засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп), Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков побажав усім здоров’я і якнайшвидшого повернення до нормального режиму роботи.

Дмитро Разумков поінформував про виклики, які стоять перед Верховною Радою на цьому тижні, зокрема, роботу над врегулюванням конституційної кризи, поверненням е-декларування до нормального стану, відповідальності за недекларування або недостовірне декларування.

Він нагадав, що над цим питанням працювала створена у Верховній Раді Робоча група, яка напрацювала узгоджений законопроєкт, і свій законопроєкт вніс Президент України.

За словами Голови Верховної Ради, на вихідних відбулося ряд зустрічей, а також відбулася  сьогодні вранці нарада, на якій досягнуто домовленість, що сьогодні законопроєкт Робочої групи вже буде відкритий для підписання народними депутатами. «Далі, на базі цих двох законопроєктів ми будемо створювати доопрацьований законопроєкт, враховуючи всі позитивні аспекти, які відображені, як в президентському законопроєкті, так і в законопроєкті, який напрацьований Робочою групою в Парламенті за останні два тижні. І, якщо все буде добре, якщо ми зможемо досягнути консенсусу, а я сподіваюсь, що на це налаштовані всі, то вже цього тижня за процедурою, яку ми називаємо «ковідною», ми зможемо це питання розглянути в стінах Верховної Ради України та швидко вийти на результат», - сказав Спікер Парламенту.

Він також поінформував, що на цьому тижні, після узгодження з усіма фракціями, планується розгляд пакету з трьох законопроєктів, внесених Президентом України, щодо допомоги бізнесу в умовах кризи, пов’язаної з COVID-19.

Спікер зазначив, що проєкт бюджету на 2021 рік надійшов до Верховної Ради минулої п’ятниці із затримкою на тиждень і на цьому тижні Верховна Рада його розглянути не встигне. За словами Дмитра Разумкова, проєкт буде розглядатися або на наступному пленарному тижні, або, якщо буде така можливість, то на наступному непленарному тижні на позачерговому засіданні. «Станом на сьогодні, всі фракції взяли тайм-аут для того, щоб детально вивчити цей документ», - сказав він.

Далі головуючий зупинився на питаннях порядку денного засідань Верховної Ради на цьому тижні і зазначив, що з усіма депутатськими фракціями і групами досягнуто домовленості, у разі необхідності, на наступному тижні можливе проведення позачергових засідань «для вирішення тих чи інших важливих для держави питань».

Спікер звернув увагу на важливість завершення підготовки Плану законопроєктних робіт на 2021 рік.

Дмитро Разумков також наголосив на важливості дотримання принципів свободи слова і висловив своє ставлення до на нападу на журналістку, який стався у суботу, 28 листопада, під час заходів із вшанування пам’яті жертв Голодоморів. «Мені байдуже, який це канал. Я завжди займав таку позицію і сьогодні буду займати: не можна цього робити, інакше ми руйнуємо ті досягнення, які здобувалися багато років», - сказав він і поінформував, що звернувся до правоохоронних органів з проханням розібратися у цій ситуації і профільних комітетів «для того, щоб ми розуміли, що у нас відбувається і з порядком, і з свободою слова».

Одним із важливих аспектів роботи на цьому тижні Голова Верховної Ради назвав питання ФОПів і РРО, зазначивши, що, на жаль, на сьогодні ще немає результатів перемовин. Усі фракції і групи сьогодні до кінця дня мають подати свої пропозиції щодо врегулювання ситуації.

«Розгляд цього питання треба буде завершити до кінця цього року, так само, як і повернення відповідальності за недостовірне або недекларування, тому що це поставить під загрозу ефективну діяльність антикорупційних органів», - сказав Спікер Парламенту.

Дмитро Разумков ще раз подякував усім на підтримку і допомогу.

На засіданні виступила Заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, яка подякувала усім сторонам за співпрацю і висловила сподівання, що на цьому тижні вдасться врегулювати ряд нагальних питань: повернення до електронного декларування, відповідальності на недостовірне декларування; чіткий сигнал щодо підтримки підприємців; визначитись щодо бюджету, який подав Уряд.

Головуючий надав слово для виступу Першому заступнику Голови Верховної Ради України Руслану Стефанчуку, який виступив в режимі онлайн. Він, зокрема, зупинився на питаннях підготовки Плану законопроєктних робіт на наступний рік і врегулювання конституційної кризи.

На засіданні виступили очільники депутатських фракцій і груп.

Головуючий надав слово представнику Кабінету Міністрів у Верховній Раді Василю Мокану, який поінформував про підготовку проєкту бюджету на наступний рік.

На засіданні виступають голови комітетів.

У п’ятницю, 4 грудня, під час "години запитань до Уряду" Верховна Рада планує заслухати Міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

Головуючий побажав плідного тижня і закрив засідання Погоджувальної ради.


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18