2 листопада відбулася зустріч членів депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Індонезія із представниками делегації парламенту Республіки Індонезія.

 «Досвід Індонезії у подоланні кризових явищ і проведенні реформ може бути корисним для України. Наразі більше уваги приділяється співпраці з вашим регіоном, що відкриває величезні перспективи. Наші країни та народи мають багато що дати один одному. Ця зустріч є початком нашої співпраці», - зазначив голова депутатської групи, народний депутат Артем Кунаєв.

Представник парламенту Індонезії Мухамад Місбахун привітав Україну з проведенням демократичних місцевих виборів. Він зазначив, що держава є одним із стратегічним партнером Індонезії, із кожним роком відносини зміцнюються, особливо в аграрній та оборонній сфері.

Народний депутат Мустафа Джемілєв порушив питання переслідування та захисту прав кримських татар і ситуації в Криму. Він нагадав, що 27 березня 2014 року Генеральна Асамблея ООН засудила окупацію Криму. Мустафа Джемілєв подякував, парламентаріям Індонезії, яка була в числі 100 країн, що підтримала резолюцію ООН щодо Криму та підтримує територіальну цілісність нашої держави.

«Щорічно ООН приймає резолюції з вимогами дотримуватися прав людини на окупованих територіях, але Росія продовжує окупацію. Наша боротьба буде продовжуватися, але ми хочемо звільнення своєї території мирним дипломатичним шляхом. Міністерство закордонних справ України створило Кримську платформу, яка буде займатися питанням деокупації Криму. Цю ініціативу уже підтримали США, Великобританія, Туреччина. Сподіваюся, що Індонезія також до неї долучиться і буде активним учасником цієї платформи», - зазначив народний депутат Мустафа Джемілєв.

Народний депутат Святослав Юраш звернув увагу на важливість досвіду Індонезії в розбудові антикорупційної інфраструктури та боротьби з корупцією в нашій державі.

Віцеспікер парламенту Індонезії Азіс Сямсуддін подякував за організацію візиту та резюмував, що важливо розвивати співпрацю між Індонезією та Україною у сфері економіки та оборони.

Члени делегації парламенту Індонезії окреслили ключові можливості співпраці в економіці, обороні, торгівлі, освіті та культурі.

Сторони висловили сподівання щодо зміцнення міжпарламентських зв’язків, особливо у сфері економіки та можливості відвідання Індонезії українською делегацією по завершенню пандемії.

Також у зустрічі взяли участь представники Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України, ДК «Укроборонпром».

Довідково: Депутатська група Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Індонезія, до складу якої увійшло 10 народних депутатів України, була створена 28 квітня 2020 року.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

06 травня 2024 19:33
06 травня 2024 09:58
05 травня 2024 09:34
04 травня 2024 11:00
03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
03 травня 2024 07:50
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57