Відкриваючи засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп), Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, поінформував, про катастрофу літака АН-26 Збройних Сил України, яка сталася 25 вересня у якій загинуло 26 діючих і майбутніх пілотів.

Від себе особисто, від Верховної Ради і від кожного громадянина нашої держави Дмитро Разумков висловив співчуття рідним та близьким загиблих і побажав витримки. Він також звернувся до усіх залучених відомств з проханням «докласти максимум зусиль для того, щоб в найкоротші строки ми отримали об’єктивну інформацію – що сталося і чому така страшна трагедія відбулася на території нашої держави».

Учасники засідання вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих у катастрофі.

Голова Верховної Ради України також нагадав, що завтра Україна буде згадувати страшні події Другої світової війни – трагічні події у місті Києві у Бабиному Яру, коли загинуло дуже багато безневинних наших співгромадян.

«Я думаю, що це ті уроки, які і наша держава, і світ завжди пам’ятати. А ми з вами, як політики и як громадяни країни, робити висновки і робити все залежне від нас щоб такі страшні події ніколи не повторювались на території України, і докладати максимум зусиль для того, щоб таке не відбувалося в світі», - наголосив очільник Парламенту.

Дмитро Разумков згадав про сьогоднішні непрості часи для вірменського і азербайджанського народів, висловив занепокоєння цими подіями і закликав: «Сісти за стіл переговорів для перемовин для того, щоб зберегти життя мирного населення і громадян цих двох держав». Він висловив сподівання, що саме таким шляхом піде розвиток подій у Нагірному Карабаху.

Голова Верховної Ради України зауважив, що на цьому тижні парламент очікує напружена робота – буде винесено на розгляд багато законопроєктів, зокрема про цифрові трансформації, про внутрішній водний транспорт. Він наголосив, що до останнього проєкту Закону подано багато правок і вони мають робити його кращим, а не блокувати роботу Верховної Ради.

Дмитро Разумков нагадав, що у цю неділю в Україні буде святкуватися День учителя. Він зауважив: «Сьогодні це одна з головних професій, яка, як і медики, і співробітники правоохоронних органів, стоїть на передній лінії контакту, а іноді і захисту, наших з вами дітей в умовах боротьби з коронавірусом. І всі ми повинні врахувати це, в тому числі, і під час розгляду та прийняття бюджету на 2021 рік, для того, щоб забезпечити гідні умови праці, а також безпеку і для дітей, і для викладачів».

Спікер Парламенту запропонував продовжити на цьому тижні змінений режим роботи, коли у вівторок та четвер відбувається одне сесійне засідання до 15.00 з перервою з 12.00 до 12.30, а у п’ятницю - з 13.00 оголошення запитів народних депутатів та різне.

Голова Верховної Ради України висловив сподівання, що "незважаючи на те, що розгортається передвиборний процес, парламент зможе консолідовано приймати рішення і виходити, в першу чергу, з інтересів держави, а не лише своїх політичних сил".

Головуючий надав слово для виступу Першому заступнику Голови Верховної Ради України Руслану Стефанчуку, який також висловив співчуття родинам загиблих у катастрофі.

Він зупинився на необхідності формування плану законопроєктних робіт на 2021 рік.

Руслан Стефанчук також поінформував про законопроєкти, які планується розглянути на цьому тижні.

На засіданні виступила Заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, яка запропонувала заслухати представників української делегації про підготовку саміту Україна-ЄС.

Також вона зупинилася на питаннях боротьби з коронавірусом, зокрема, на заходах безпеки під час виборів.

Олена Кондратюк закликала дотриматись маскового режиму.

На засіданні виступили керівники депутатських фракцій і груп.

Учасники засідання прийняли рішення у п’ятницю, 2 жовтня, під час години запитань до Уряду заслухати Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського.

Дмитро Разумков нагадав, що 1 жовтня спливає термін подання правок і пропозицій до державного бюджету 2021 року. Він також запропонував 20 жовтня провести пленарне засідання, "оскільки це крайній строк, коли Верховна Рада має схвалити і направити свої пропозиції до проєкту бюджету до Кабінету Міністрів України".

На засіданні виступив представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Василь Мокан, який поінформував про законопроєкти, які підтримуються Урядом до розгляду у Верховній Раді на цьому тижні.

Виступили голови комітетів Верховної Ради.

Дмитро Разумков подякував усім, побажав плідної в ефективної роботи на цьому пленарному тижні і закрив засідання Погоджувальної Ради.



Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

29 березня 2024 17:05
28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01