Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання.

Дмитро Разумков привітав усіх з Днем рятівникам.

Народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.

Проект Закону про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" №3960 доповів заступник Міністра фінансів Василь Шкураков.

Він зазначив, що законопроектом пропонується розширити напрями надання у 2020 році державних гарантій для забезпечення виконання боргових зобов’язань суб’єктів господарювання державного сектору економіки, спричинені запровадженням карантинних обмежень, викликаних респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2.

За словами доповідача, прийняття проекту Закону дозволить залучити кредити міжнародних фінансових організацій на поповнення обігового капіталу суб’єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють діяльність у сфері виробництва та/або передачі електроенергії в Україні, зокрема кредит Європейського банку реконструкції та розвитку для реалізації проекту «Солідарна підтримка Укренерго».

Голова підкомітету Комітету з питань бюджету Валерій Лунченко доповів рішення Комітету. Який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу і в цілому з урахуванням пропозицій Комітету.

За результатами голосування законопроект не набрав необхідної кількості голосів для прийняття за основу і був відхилений.

Верховна Рада 258 голосами «за» прийняла у другому читанні і в цілому проект Закону про внесення змін до статті 19 Закону України "Про лікарські засоби" щодо здійснення електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами №3615-1.

Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про внесення зміни до статті 268 Податкового кодексу України щодо звільнення від сплати туристичного збору внутрішньо переміщених осіб №3103.

За результатами розгляду законопроект 317 голосами «за» прийнято у другому читанні і в цілому.

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції №3656 доповів народний депутат Микола Сольський.

Він зазначив, що законопроект розроблено з метою встановлення зниженої ставки  податку на додану вартість -  14% по операціях з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України окремих видів сільськогосподарської продукції.

Голова підкомітету Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Мар’ян Заблоцький доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу. Доповідач також зазначив, що Комітет рекомендує розглянути можливість прийняти проект і в цілому.

233 голосами законопроект прийнято за основу.

Верховна Рада 287 голосами «за» прийняла у другому читанні і в цілому проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо приведення у відповідність положень бюджетного законодавства у зв’язку із завершенням адміністративно-територіальної реформи №3614.

На вимогу двох фракцій головуючий оголосив перерву у пленарному засіданні на 30 хвилин.

Після закінчення перерви народні депутати продовжують розгляд питань порядку денного.

Проект Постанови про визначення представників Верховної Ради України до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі №4104 доповів Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

Проектом Постанови пропонується визначити сім кандидатур до складу  комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, які будуть обрані в якості представників Верховної Ради України у складі даної Конкурсній комісії за поданням Комітету з питань правоохоронної діяльності.

Верховна Рада прийняла проект Постанови №4104 в цілому 239 голосами.

Головуючий оголосив перерву у пленарному засіданні.

Після закінчення перерви народні депутати розглянули правки до проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" (щодо автомобільних доріг загального користування та відновлення аварійних мостових споруд) №3991.

За результатами розгляду правок законопроект 255 голосами «за» прийнято в цілому.

Верховна Рада 318 голосами прийняла в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння розвитку фізичної культури і спорту №3550.

287 голосами народні депутати прийняли у другому читанні і в цілому проект Закону про внесення змін до Закону України "Про протимінну діяльність в Україні" №2618.

Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про розвідку №2412-д.

За результатами голосування законопроект 258 голосами прийнято у другому читанні і в цілому.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації норм міжнародного кримінального та гуманітарного права №2689

Доповів Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

Він зазначив, що метою законопроекту є забезпечення повноти імплементації положень міжнародного кримінального і гуманітарного права щодо кримінально-правового переслідування за міжнародні злочини (геноциду, злочин агресії, злочини проти людяності та воєнні злочини), а також виконання міжнародних зобов'язань щодо запобігання юридичній та фактичній безкарності за вчинення таких злочинів.

Законопроект був підтриманий більшістю народних депутатів під час його обговорення і за результатами голосування 271 голосом «за» прийнятий за основу.

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" №3006а доповіла народний депутат Ольга Коваль.

Альтернативний законопроект №3006а-1 доповіла народний депутат Наталія Королевська.

Заступник Голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук доповіла рішення Комітету щодо цих законопроектів, яким Комітет рекомендував Верховній Раді прийняти за основу законопроект №3006а.

Народні депутати 316 голосами прийняли проект у першому читанні.

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо заходів, спрямованих на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії №2389 доповів народний депутат Юрій Камельчук.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев доповів рішення Комітету, який рекомендував Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

За результатами голосування законопроект 234 голосами направлено на доопрацювання.

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо удосконалення механізму справляння акцизного податку при реалізації тютюнових виробів) №3016 доповів заступник Голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Андрій Холодов.

Альтернативний законопроект №3016-1 доповів народний депутат Олексій Ковальов.

За результатами розгляду законопроект 236 голосами направлено на доопрацювання.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань діяльності та організації органів державної влади, органів місцевого самоврядування у зв'язку з утворенням (ліквідацією) районів №3651 доповів заступник Міністра розвитку громад та територій Вячеслав Негода. Він зазначив, що законопроектом пропонується врегулювати питання здійснення реорганізації місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в Україні у разі утворення та ліквідації районів.

Голова підкомітету Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

За результатами голосування законопроект 232 голосами направлено на доопрацювання.

Верховна Рада 249 голосами «за» за основу і 252 голосами в цілому прийняла проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження спільної роботи близьких осіб №2203.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук оголосив про створення у Верховній Раді міжфракційного депутатського об’єднання «За права дітей з особливими освітніми потребами.

Р.Стефанчук також оголосив про виключення народного депутата Олександра Юрченка зі складу депутатської фракції «Слуга народу» згідно з рішенням фракції.

Головуючий закрив пленарне засідання.





 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00