Урочиста церемонія передачі очільникам київських лікарень сертифікатів на використання відремонтованих апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) відбулася сьогодні у медіа центрі Верховної Ради.

Як повідомив під час урочистостей народний депутат Андрій Жупанин, у березні група народних депутатів вийшла з ініціативою ремонту непрацюючих апаратів ШВЛ.

За його словами: «Ремонт апаратів є швидшим – займає близько одного місяця, у той час як купівля нового може тривати кілька місяців, дешевше – коштує близько чотирьох тисяч євро, в той час як новий апарат може коштувати близько 25 тисяч євро, а також зручнішим, оскільки лікарі вже вміють користуватися цими апаратами».

Ініціативна група знайшла фінансування, непрацюючі апарати марки iVent 201, яких по Україні виявилося 94, і за останні шість місяців всі їх відремонтувала.

«Більшість із них буде передано у лікарні України протягом двох тижнів, а сьогодні ми передаємо сертифікати на відремонтовані ШВЛ шести київським лікарням», - повідомив народний депутат.

За його словами, спонсорами ініціативи стали фонд з ліквідації наслідків COVID-19 при Офісі Президента України, НАК «Нафтогаз України» та інші.

Одна із співавторів ініціативи, народна депутатка Анна Пуртова у своєму виступі подякувала медикам, які борються із пандемією, викликаною COVID-19.

«Ви не забоялися і вступили в бій, розробили ефективні методи боротьби і способи боротьби із коронавірусом і надали нам всім впевненість, що перемога можлива. Я хочу подякувати особисто кожному із вас і хочу запевнити, що ваші потреби завжди будуть почуті», - сказала вона.

Як повідомив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, за кошти компанії було відремонтовано 49 апаратів ШВЛ, зокрема і ті, які передаються в лікарні сьогодні.

«Це чудова і яскрава ініціатива, що народні депутати знайшли щось, що можна зробити дуже швидко, дуже ефективно на користь суспільству, використовуючи обмежені ресурси як державних компаній, так і приватних донорів», - сказав він і висловив вдячність народним депутатам за ідею та можливість долучитися до неї, а лікарям - «за працю на передовій боротьби з коронавірусом».

Сертифікати на отримання відремонтованих апаратів ШВЛ вручили керівникам лікарень: Київський міський пологовий будинок №3, Клінічна лікарня №15 Подільського району міста Києва, Київська міська дитяча клінічна інфекційна лікарня, Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, Київська міська клінічна лікарня №12, Київська міська клінічна лікарня №2. Апарати будуть доставлені у заклади сьогодні протягом дня.

Також були вручені подяки від народних депутатів за посильний внесок, який керівники лікарень та лікарні роблять у боротьбу із пандемією.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00