Члени Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги до медичного страхування під час виїзного засідання, яке відбулося 9 липня у місті Хмельницький, обговорили питання про стан організації надання медичної допомоги населенню Хмельницької області в умовах розпочатого другого етапу медичної реформи, в тому числі онкологічним хворим, хворим на туберкульоз, розлади психіки та поведінки, а також про організацію надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу та здійснення протиепідемічних заходів.

У виїзному засіданні взяли участь народні депутати України від Хмельницької області, голова Хмельницької обласної державної адміністрації Габінет Д.А., голова Хмельницької обласної ради Загородний М.В., директор департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Худенко О.І., заступник Міністра охорони здоров'я України Микичак І.В., т.в.о. голови Національної служби здоров'я Мовчан О.С., генеральний директор ДП «Медичні закупівля України» МОЗ України Жумаділов А.К., а також керівники комунальних закладів охорони здоров’я області та представники громадськості.

Голова ОДА повідомив членам Комітету, що динаміка зміни кількості інфікованих у Хмельницькій області щодо захворюваності на коронавірус набагато краща, ніж у сусідніх регіонах. Зокрема, за його словами, це результат роботи місцевої влади: в області жорстко контролюються карантинні обмеження та продумана стратегія ізоляції інфікованих.

"Ми отримали ще одне підтвердження простої істини – якщо місцева влада не займається популізмом, а діє виважено, системно та піклується про безпеку людей, а населення зі свого боку відповідально дотримується карантинних обмежень, то и? кількість хворих буде значно меншою", - сказав голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги до медичного страхування Михаи?ло Радуцькии?.

Під час засідання депутати заслухали місцевих лікарів щодо реалізації медичної реформи. Так, зазначалося, що з 1 квітня значна кількість закладів охорони здоров’я Хмельниччини почала отримувати фінансування більше, ніж минулого року. Але є заклади, які з різних причин не підписали договір з НСЗУ та зіткнулися зі значним скороченням фінансування.

Крім того, члени Комітету обговорили питання підвищення зарплат медикам другої ланки за рахунок додаткового бюджетного фінансування. За ініціативи Президента України, Кабінет Міністрів з 1 вересня починає щомісячно виділяти на зарплати лікарям та молодшому медичному персоналу по 2 мільярди гривень, що дозволить підвищити зарплати на 30-70% від ставки.

"Комітет робить все можливе, щоб у бюджеті на 2021 рік фінансування медичної галузі було збільшено до 6% від ВВП країни. Завдяки цьому ми зможемо з наступного року побудувати систему, яка дозволить нарешті самим лікарям заробляти значно більше", - заявив Михаи?ло Радуцькии?.

Також депутати ознайомились із роботою Хмельницького обласного протитуберкульозного диспансеру та Хмельницького обласного закладу з надання психіатричної допомоги.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 16:26
26 березня 2024 13:30