Сьогодні у «Голосі України»:

Надзвичайна ситуація державного рівня

Забезпечення прав нацменшин у сучасних умовах потребує оновлення нормативної бази

Денис Шмигаль: "Усі постраждалі під час пожежі отримають необхідні кошти"

Хроніки ремонту, який... не можна закінчити

 

Надзвичайна ситуація державного рівня

У Новоайдарському районі на Луганщині кілька діб поспіль палають ліси. Є жертви.

Вогонь перекидається на селища та житлові будинки. Є жертви серед цивільного населення. До гасіння пожежі залучено потужні резерви.

Голова Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай звернувся до Кабінету Міністрів України щодо визнання масштабних пожеж на Луганщині надзвичайною ситуацією державного рівня.

Президент України Володимир Зеленський відвідав Луганську область з робочою поїздкою у зв'язку з масштабними лісовими пожежами в Новоайдарському районі. Напередодні він провів нараду, в якій узяли участь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін та інші посадовці. (читайте у «Голосі України» на 1, 16 стор. >>> article/332984).

Забезпечення прав нацменшин у сучасних умовах потребує оновлення нормативної бази

Про це говорили учасники слухань "Проблемні питання законодавчого врегулювання та реалізації державної політики щодо забезпечення прав корінних народів і національних меншин".

Слухання вчора у форматі відеоконференції провів Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/333019).

Денис Шмигаль: "Усі постраждалі під час пожежі отримають необхідні кошти"

Відкривши учорашнє засідання уряду, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль висловив співчуття рідним та близьким загиблих під час пожежі на Луганщині.

"Сьогодні на місці цих трагічних подій були Президент України, міністр внутрішніх справ, голова ДСНС та керівник Національної поліції. Нині ми збираємо усю інформацію, координуємо органи державної влади та у четвер плануємо провести засідання Комісії з техногенно-екологічної безпеки", - повідомив глава уряду, наголосивши, що основним завданням уряду є допомога людям, які втратили майно та домівки. "Гроші в резервному фонді є, і в четвер ми матимемо необхідні обрахунки та прізвища постраждалих, щоб ухвалити рішення про виділення необхідних коштів", - зазначив Д. Шмигаль. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/333021).

Хроніки ремонту, який... не можна закінчити

Кияни - жителі лівого берега Дніпра, які користуються Південним мостом, давно вже не заздрять своїм землякам, котрі живуть на правому і теж змушені користуватися тією самою переправою. Якщо і перші, і другі донедавна були впевнені, що за днем настане ніч, а за спекотним літом прийде похмура і дощова осінь, так само вони вже звикли до того, що у найнесприятливіший момент рух на мосту буде перекрито, а транспортні потоки спрямують в об'їзд... Через черговий ремонт.

Дарма, що лише вчора, позавчора, минулого тижня демонтували загородження та прибрали обмежувальні знаки. Он і у природі немає стабільності: то пече, то мете, то ллє, то хурделить. Природа втомилася! Що вже казати про київські мости? Вони теж, як відомо, мають схильність до цього. Отож тепер там - на Південному - ні пройти, ні проїхати. Одне слово - ремонт. А його, як переконував відомий сатирик, не можна закінчити. Його можна тільки припинити. Тож стоїмо, як минулого, позаминулого і поза, поза, поза... З достовірних джерел (читайте у «Голосі України» на 6 стор. >>> article/332985).

 

Повний випуск «Голосу України» від 09.07.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54