Сьогодні у «Голосі України»:

Силу води важко приборкати, але треба поставити в рамки

Гуманітарна допомога сходу не припиняється

Осінь буде багата на зміни до процесуального законодавства

Обговорили ключові виклики державної служби

Перекроїти країну нескладно, але має бути мета, заради якої це робиться

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак: про поради партнерів з НАТО, чисельність війська, використання "Джавелінів" та "Байрактарів"

 

Силу води важко приборкати, але треба поставити в рамки

Грозами та повенями горян не здивуєш. Але стихія, яка вирувала в Карпатах наприкінці червня, завдала великої шкоди Верховинському району. Потрібні дієві превентивні заходи.

Група народних депутатів побувала на Прикарпатті, де ознайомилась із ситуацією та обговорила плани з відновлення нормального життя в регіоні. Зіновій Андрійович, Володимир Тимофійчук, Оксана Савчук, Ігор Фріс, Олександр Матусевич визначили конкретні напрями допомоги та терміни її надходження. (читайте у «Голосі України» на 1, 3 стор. >>> article/332955).

Гуманітарна допомога сходу не припиняється

У Миколаївці відбулася передача гуманітарної допомоги від Латвії та Польщі для цивільного населення Донецької і Луганської областей.

Загалом на схід України прибули чотири вантажівки з гуманітарною допомогою, до якої увійшли медичне обладнання та розхідники, а також одяг для цивільного населення, яке потерпає від розв'язаного РФ збройного конфлікту. Частину вантажу отримала Слов'янська центральна районна лікарня, що розташована в Миколаївці, ще частину буде доправлено до прифронтових Мар'їнки Донецької області та Попасної, що на Луганщині. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/332937).

Осінь буде багата на зміни до процесуального законодавства

Відбулася онлайн-зустріч з головою Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Денисом Монастирським, яку організувала Асоціація правників України.

Фахівці у сфері права та експерти мали змогу почути, над чим працюватиме парламентський правоохоронний комітет на наступних сесіях Верховної Ради.

Денис Монастирський повідомив, що нещодавно затверджено середньостроковий план роботи комітету на наступні четверту і п'яту сесії Верховної Ради. Найбільшим є блок кримінального законодавства - зміни до Кримінального, Кримінального процесуального кодексу. Нині на розгляді у парламенті перебувають декілька десятків законопроектів про внесення змін до КПК. "Восени буде запропоновано кілька комплексних ідей - спільно з Офісом Генерального прокурора та адвокатською спільнотою з тим, щоб було збережено баланс законодавчого врегулювання КПК", - зауважив Денис Монастирський. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/332926).

Обговорили ключові виклики державної служби

Втілення Стратегії реформування державного управління до 2021 року, прогрес у реформуванні міністерств, питання відбору та призначення на посади фахівців з питань реформ, а також оплати праці державних службовців - про це йшлося під час чергового засідання Координаційної ради з питань реформування державного управління.

Засідання відбувалося під головуванням міністра Кабінету Міністрів Олега Немчінова у режимі відеоконференції. Участь у ньому взяли народні депутати України, представники Рахункової палати, міністерств, центральних органів виконавчої влади, громадських організацій, а також європейські експерти з Програми "SIGMA" та проекту ЄС "EU4PAR". (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/332930).

Перекроїти країну нескладно, але має бути мета, заради якої це робиться

Дискусії щодо нового територіального устрою областей не вщухають на місцях. Не оминули вони і Хмельниччину.

Хтось зібрався на віче, щоб відстояти інтереси свого району. Комусь із громадських активістів довелось вдатись до протестних акцій і перекриття автотраси, щоб таким чином донести свою думку. Депутати обласної ради звернулись до найвищих органів влади, аби обґрунтувати свою позицію...

У міського голови Славути, голови Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України Василя Сидора (на знімку) є своя точка зору на ці процеси: тільки Конституція може й повинна визначати адміністративно- територіальне обличчя країни. Перекроювати його не можна лише за бажанням окремих політиків, впливових груп чи навіть органів влади. Впорядкування країни потрібно розпочинати з впорядкування Конституції і беззаперечного дотримання тих норм, що в ній прописані. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/332945).

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак: про поради партнерів з НАТО, чисельність війська, використання "Джавелінів" та "Байрактарів"

Північноатлантична рада визнала Україну членом Програми розширених можливостей НАТО. Того ж дня український уряд затвердив Програму діяльності Кабінету Міністрів України, у якій підтвердив незмінний курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію України. Участь у цій програмі, як і подальша допомога наших іноземних партнерів, є критично важливою для захисту України від зовнішньої агресії. Які нові можливості відкриваються перед нашою країною після такого рішення Альянсу, кореспондент АрміяІnform запитав у Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Руслана Хомчака. (читайте у «Голосі України» на 8 стор. >>> article/332915).

 

Повний випуск «Голосу України» від 08.07.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00
16 квітня 2024 13:28
15 квітня 2024 14:17
13 квітня 2024 15:36
12 квітня 2024 19:52
12 квітня 2024 18:24