Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання.

Дмитро Разумков нагадав, що у неділю відзначався День Конституції України. «Це не просто книга, це не просто текст. Це - Головний Закон нашої держави. Все, що ми приймаємо у цій залі, в першу чергу воно базується на Конституції. Ми повинні це пам’ятати. Ми повинні діяти виключно в межах тих повноважень, якими нас наділила Конституція. І кожен з народних депутатів завжди повинен пам’ятати, що ми маємо захищати інтереси всіх громадян, захищати Конституцію і не дозволяти її порушувати. І в першу чергу, не порушувати її самим», - наголосив він і привітав народних депутатів зі святом.

У сесійній залі прозвучав Гімн України.

Головуючий повідомив, що 25 червня 2020 року Центральна виборча комісія зареєструвала народного депутата України, обраного на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі Євтушка Сергія Миколайовича, включеного до виборчого списку політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

Новообраний народний депутат склав присягу перед Верховною Радою.

Головуючий повідомив, що на Погоджувальній раді внесена пропозиція щодо зміни порядку роботи на цьому пленарному тижні у вівторок, четвер та п’ятницю. У вівторок та четвер пропонується проводити одне пленарне засідання з таким графіком: з 10-ї до 12-ї години – пленарне засідання, з 12-ї до 12.30 – перерва, і з 12.30. до 15-ї години – продовження пленарного засідання. У п’ятницю з 13-ї години відвести до 30 хвилин для оголошення депутатських запитів та решту часу для виступів народних депутатів з різних питань.

Народні депутати 293 голосами підтримали пропозицію.

З оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями виступили представники депутатських фракцій і груп.

Із заявою від двох фракцій виступи народний депутат Едуард Прощук. У заяві йшлося про масштаби повені на Прикарпатті та про конкретні дії влади по подоланню її наслідків: відбудову знищеної інфраструктури, відшкодування матеріальної шкоди потерпілим тощо.

Народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.

Вони обговорили і за результатами голосування 242 голосами прийняли в цілому проект Постанови про внесення змін до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання№2835-18.

Народні депутати включили до порядку денного та прийняли рішення про скорочення строків внесення альтернативних проектів.

Із заявою від двох фракцій виступила народний депутат Юлія Тимошенко. Вона закликала народних депутатів голосувати проти легалізації грального бізнесу. Відповідний законопроект включено до порядку денного сьогоднішнього засідання.

Заяву двох фракцій зробив народний депутат Сергій Рудик. Він зачитав звернення Федерації профспілок та Федерації роботодавців щодо спрямовування коштів соціального страхування.

Головуючий оголосив про входження народних депутатів Сергія Рудика, Ігоря Молотка, Сергія Лабазюка та Антона Полякова до складу депутатської групи «За майбутнє».

Народні депутати почали розгляд правок до проект Закону про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор № 2285-д.  

Головуючий поставив пропозицію про розгляд правок по авторам, а не по їх черзі.

228 голосами "за" пропозиціями була підтримана.

Народні депутати розглянули правки двох авторів - народних депутатів Наталії Королевської та Сергія Соболєва.

Розгляд правок буде продовжено на наступному пленарному засіданні.

Головуючий закрив пленарне засідання.

 

 

 









 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00