24 червня 2020 року відбулося засідання Наглядової ради Проєкту ЄС-ПРООН з парламентської реформи, під час якого затверджено звіт про результати діяльності Проєкту (лютий 2019 року – лютий 2020 року).

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зазначив, що парламент налаштований на співпрацю, а зміни мають бути поступовими та безперервними.

«Нещодавно було закінчено важливу частину нашої спільної роботи - функціональний та інституціональний аналіз Апарату Верховної Ради України. Ми сподіваємось на підтримку наших партнерів у впровадженні напрацьованих рекомендацій для покращення його роботи в майбутньому», - наголосив Дмитро Разумков.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук акцентував увагу на ролі парламентських процедур і важливості планування законопроектної роботи. За його словами, вперше вдалося внести зміни до Регламенту Верховної Ради України та розробити план законопроектних робіт, що надасть роботі планомірності та ефективності.

Олена Кондратюк, Заступниця Голови Верховної Ради України, наголосила на важливості проведення ґендерного аудиту та ґендерної самооцінки парламентарів.

Мартін Клауке, Керівник Першого відділу програм співробітництва Представництва Європейського Союзу в Україні, подякував керівництву Верховної Ради України за співпрацю та відзначив прогрес у перетвореннях в роботі українського парламенту. Дафіна Ґерчева, Постійна представниця ПРООН в Україні, у свою чергу, вказала на важливість процесів, що відбуваються в парламенті.

Звіт про результати діяльності Проєкту ЄС-ПРООН з парламентської реформи у період з лютого 2019 року по лютий 2020 року презентувала Наталія Євченко, координаторка проєкту.

Серед найважливіших досягнень Наталія Євченко відзначила проведення функціонального та інституційного аналізу Апарату Верховної Ради України, а також роботу над Стратегічним планом. Крім того, розроблено рекомендації щодо 40 законопроектів, інших пов’язаних документів, спрямованих на оптимізацію законодавчого процесу та проведення парламентської реформи в Україні; затверджено нову Стратегію розбудови кадрового потенціалу Апарату Верховної Ради України; проведено ґендерний аудит Апарату ВРУ; затверджено Методичні рекомендації щодо розвитку корпоративної культури, оновлено дизайн сайту; розроблено концепцію та дизайн прес-центру тощо.

Також координаторка Проєкту поінформувала про результати діяльності за період з березня по травень 2020 року.

Учасники засідання Наглядової рад акцентували увагу на інформаційній складовій та підвищення відкритості парламенту й Комітетів, важливості комунікації з суспільством.    

Керівник Апарату Верховної Ради Вячеслав Штучний подякував представникам Європейського Союзу та ПРООН за підтримку парламенту та результативну співпрацю.

 «Завдяки спільній роботі ми маємо можливість проаналізувати та втілити кращі європейські та світові практики в роботу Апарату Верховної Ради України та парламенту в цілому. Ми щоденно на зв’язку з експертами Офісу парламентської реформи, що дозволяє оперативно реагувати на нові виклики та реалізовувати спільні проекти», - зазначив Вячеслав Штучний.

Керівник Апарату Верховної Ради України акцентував увагу на необхідності створення парламентського тренінгового центру. Також учасники засідання обговорили зміни до оновленого плану діяльності Проєкту на найближчий період, враховуючи вплив обмежувальних заходів на час карантину. Зокрема, мова йшла про надання підтримки парламенту в умовах поширення коронавірусу, розробку додаткових онлайн-курсів для працівників Апарату, створення електронного кабінету народного депутата тощо.

Особливу увагу учасники засідання звернули на необхідність технічного оснащення прес-центру Верховної Ради України та створення громадської приймальні.

«Нам потрібно створити сучасну громадську приймальню, за прикладом Центрів надання адміністративних послуг, з комфортними умовами та електронною чергою для проведення прийому громадян народними депутатами», - резюмував Керівник Апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний.

 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00
16 квітня 2024 13:28
15 квітня 2024 14:17
13 квітня 2024 15:36
12 квітня 2024 19:52
12 квітня 2024 18:24
11 квітня 2024 13:40
11 квітня 2024 09:18
09 квітня 2024 17:46