Сьогодні у «Голосі України»:

Руслан Стефанчук: "Потрібно переходити до фінальної версії законопроекту про всеукраїнський референдум та вносити його до Верховної Ради"

Законотворці готові розглядати правила поводження з відходами

Уряд презентував програму стимулювання економіки

Прийшла дніпровська вода в посушливий степ. А її... брати не хочуть!

Опубліковано Закон України №591-IX

 

Руслан Стефанчук: "Потрібно переходити до фінальної версії законопроекту про всеукраїнський референдум та вносити його до Верховної Ради"

Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук взяв участь у міжнародному експертному обговоренні проекту закону "Про всеукраїнський референдум".

Руслан Стефанчук подякував представникам міжнародних експертних організацій та експертам за рецензію до законопроекту. "Думаю, ми обов'язково врахуємо зауваження під час остаточного доопрацювання законопроекту", - сказав він, додавши, що декілька тижнів тому законопроект також було направлено до Венеціанської комісії. "Оскільки в них буде засідання в червні, то я від свого імені попросив розглянути законопроект ще на червневій сесії", - зазначив Перший заступник Голови Верховної Ради. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/331333).

Законотворці готові розглядати правила поводження з відходами

Законопроект про управління відходами готовий до розгляду в сесійній залі.

Таке рішення ухвалили члени Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування.

Раніше, на позачерговому парламентському засіданні, яке відбувалося 13 травня, за пропозицією комітету цей документ відправили на доопрацювання. Народні обранці наголошували: законопроект є рамковим і його ухвалення навіть перезріло в часі, але все ще містить суттєві недоліки. Так, Анна Скороход, зокрема, наголошувала, що документ "створює законодавчу передумову для формування вкрай необхідних органів центральної виконавчої влади та визначає їх повноваження в системі влади". Водночас парламентарій зауважила, що запропонований до розгляду народних депутатів законопроект лобіює інтереси пакувальників і експерти мають до нього низку зауважень та застережень. А Олександр Юрченко повідомив, що правила поводження з відходами в українському парламенті не можуть ухвалити вже протягом трьох скликань. У Верховній Раді було зареєстровано три відповідні законопроекти, каже народний депутат. (читайте у «Голосі України» на 1, 3 стор. >>> article/331339).

Уряд презентував програму стимулювання економіки

Кабінет Міністрів презентував програму стимулювання економіки для подолання наслідків COVID-19 та запропонував її для публічного обговорення.

"Цей документ ми почали готувати одразу після початку карантину і працювали над ним понад шість тижнів. Ми одразу сказали, що працювати "для галочки" не будемо, тому залучили понад дев'яносто розробників, найкращих аналітичних центрів країни, десятки бізнес-асоціацій та окремих компаній, представників малого і середнього бізнесу. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/331338).

Прийшла дніпровська вода в посушливий степ. А її... брати не хочуть!

Установка для виробництва гіпохлориту. Якісний продукт уже за околицею, та п'ють солону гидоту

Якісна та безпечна вода для пиття у сотнях сіл степової Таврії - страшенний дефіцит (звичайно, окрім тієї, що в пляшках продають). Мінеральних солей та заліза у тій субстанції, яку подають з артезіанських свердловин, у три- п'ять разів більше від норми, і корисною для здоров'я її аж ніяк назвати не можна. Тому мешканці Іванівського району Херсонщини із нетерпінням чекали, коли тут нарешті стане доступною очищена дніпровська вода. Добиралася вона довго - десятиліття. А коли дійшла, то в деяких населених пунктах від неї... відмовилися. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/331344).

Опубліковано Закон України №591-IX

Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) (читайте у «Голосі України» на 14 стор. >>> article/331317).

 

Повний випуск «Голосу України» від 28.05.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50