Члени Комітету на засіданні 20 травня у режимі відеоконференції розглянули законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації функціонування системи загальнообов'язкового державного соціального страхування №2275.

Цим проектом пропонується пропонується внести зміни до системи управління загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням. Відповідні зміни передбачається внести до Основ законодавства України про загальнообов’язкове державне соціальне страхування та Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Пропонується також поширити дію Закону України «Про запобігання корупції» на членів правлінь фондів загальнообов’язкового державного соціального та пенсійного страхування, керівників та працівників виконавчих дирекцій цих фондів, робочих органів виконавчих дирекцій та їх відокремлених підрозділів, зобов’язавши їх подавати декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Проектом пропонується також доповнити термінологічний апарат Закону визначенням змісту терміну «медичний висновок» та того, що електронний реєстр листків непрацездатності створюється як складова частина реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Голова Робочої групи Олег Арсенюк доповів про підготовку до другого читання проекту.

Він нагадав, що 13 грудня 2019 р. рішенням Комітету було створено робочу групу по доопрацюванню законопроекту. Робоча група провела два засідання, на яких розглянула 85 пропозиції, які надійшли від народних депутатів, і з деякими з них погодилася. Зокрема, це пропозиції народних депутатів М.Бондаря та М.Цимбалюка, які стосувалися термінів електронного реєстру листків непрацездатності та медичного висновку. Також розглянуті пропозиції народних депутатів О.Арсенюка, О.Кулініча, В.Петьовки та Б.Приходька.

Частина пропозицій спрямована на внесення змін до законодавчих актів, які регулюватимуть повноваження правлінь.

Під час обговорення членами робочої групи були запропоновані окремі редакційні правки, які доцільно врахувати у порівняльній таблиці.

О.Арсенюк доповів ці правки.

Робоча група розглянула та за результатами розгляду відхилила деякі пропозиції.

Більшість з цих пропозицій спрямовані на виключення тих чи інших положень законопроекту, врахування яких вплине на загальний зміст і суть проекту. Тому вони не можуть бути підтримані.

Члени Комітету під час голосування підтримали порівняльну таблицю до законопроекту з пропозиціями голови робочої групи.

Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект №2275 у другому читанні і в цілому.

Під час засідання члени Комітету розглянули низку законопроектів щодо доцільності включення до порядку денного сесії та прийняли відповідні рішення.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00