Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив ранкове пленарне засідання.

Д.Разумков звернувся до народних депутатів з проханням дотримуватися карантинних заходів у сесійній залі.

Головуючий надав слово для виступу Заступнику Голови Верховної Ради України Олені Кондратюк. На початку виступу Олена Кондратюк звернула увагу на відсутність у сесійній залі однієї з депутатських фракцій - фракції «Батьківщина», яка відсутня через підтвердження у одного з членів фракції наявності симптомів коронавірусу.

О.Кондратюк відзначила, що фракція відповідально поставилася до цього і пішла на самоізоляцію до проведення тестування у всіх народних депутатів з фракції і до того, поки не буде прийнято рішення, що всі здорові, фракція не повернеться до цього залу.

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Тарас Батенко.

Народні депутати виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Голова Верховної Ради України провів коротку нараду з керівниками депутатських фракцій, після закінчення якої звернувся до голови Комітету з питань Регламенту з проханням провести засідання Комітету о 12-й годині.

Народні депутати 236 голосами «за» прийняли проект Постанови про внесення змін до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання №2835-9.

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Службу безпеки України" щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України №3196 доповів Представник Президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук. Він підтримав рішення Комітету про направлення на повторне перше читання законопроекту.

Альтернативний законопроект №3196-1 доповіла народний депутат Олександра Устінова.

Заступник голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла доповіла рішення Комітету рекомендувати Верховній Раді направити на доопрацювання законопроект №3196.

Народні депутати виступили в обговоренні.

За результатами голосування законопроект №3196 287 голосами «за» направлено на доопрацювання.

Проект Закону про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо особливої процедури розгляду законопроектів у другому читанні №3415 доповів голова підкомітету Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Павло Фролов.

Він також доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній раді прийняти законопроект за основу та в цілому.

Альтернативний законопроект №3415-1 доповів народний депутат Тарас Батенко.

За результатами голосування 292 голосами «за» прийнято за основу законопроект №3415.

Народні депутати повторно розглянули Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо удосконалення пенсійного забезпечення" з пропозиціями Президента України №0972.

Рішення Комітету доповіла Голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова. Вона повідомила, що Комітет вивчив обґрунтованість пропозиції Президента України до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо удосконалення пенсійного забезпечення» та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України підтримати пропозиції Президента України та відхилити Закон в цілому.

264 голосами «за» народні депутати підтримали рішення Комітету.

Із заявами від двох фракцій виступив народний депутат Олександр Качура і щ від двох фракцій - народний депутат Ірина Геращенко.

До порядку денного включено проекти Закону про внесення змін до Земельного кодексу України щодо приватизації земель державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій №№3012 і 3012-1.

Голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді направити на доопрацювання законопроект №3012-1, а законопроект №3012 - відхилити.

За результатами голосування законопроект №3012-1 315 голосами було направлено у Комітет для підготовки на повторне перше читання.

Проект Закону про ратифікацію Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів №0032 доповіла заступник Міністра юстиції Валерія Коломієць

Голова Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом Іванна Климпуш-Цинцадзе доповіла рішення Комітету, який прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу і в цілому.

Народні депутати 305 голосами «за» підтримали законопроект в цілому.

У пленарному засіданні оголошено перерву на 30 хвилин.

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів" №3304 доповіла заступник голови Комітету з питань антикорупційної політики Галина Янченко. Вона повідомила, що цей проект спрямований на вдосконалення правового рулювання відносин, що виникають у зв’язку із представництвом та захистом прав та інтересів України у закордонних юрисдикційних органах у спорах та справах щодо майна (активів), яке прямо або опосередковано походить з юрисдикції України, має ознаки протиправного походження і на яке за законодавством України може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, підготовкою до такого представництва та захисту.

Г.Яненко повідомила, що Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

258 голосами законопроект прийнято у першому читанні.

Народні депутати підтримали рішення Комітету і за результатами голосування відхилили законопроект про Установу бізнес-омбудсмена №0944.

Головуючий повідомив про пропозицію керівників фракцій про внесення змін до порядку денного і включення до нього проекту Постанови про внесення змін до календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання №3511.

Постановою пропонується внести зміни до календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 16 січня 2020 року №462-IX, щодо роботи Верховної Ради України у травні 2020 року, передбачивши 21 та 22 травня роботу в комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах).

В обговоренні взяли участь представники депутатських фракцій і груп.

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко повідомив, що Комітет на своєму засіданні 20 травня 2020 року розглянув питання щодо внесення змін до календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання щодо роботи Верховної Ради України у травні 2020 року, у зв’язку з захворюванням народного депутата України на коронавірусну хворобу COVID-19 та оголошенням депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" у Верховній Раді України дев'ятого скликання про перебування на самоізоляції з 20.05.2020, передбачивши 21 і 22 травня 2020 року роботу народних депутатів України в комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах).

Комітетом прийнято рішення внести на розгляд Верховної Ради України тету проект Постанови про внесення змін до календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання і рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до положень частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, прийняти його за основу та в цілому.

311 голосами Постанову прийнято в цілому.

На доопрацювання згідно з рішенням Комітету, яке доповіла Голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова, відправлено проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання надмірному тиску на суб'єктів господарювання заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення №0958.

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо визначення підслідності кримінальних правопорушень, досудове розслідування, яких здійснюють слідчі органів державного бюро розслідувань) №2560 доповів народний депутат Сергій Іонушас. Він зазначив, що законопроект розроблено з метою забезпечення належного функціонування Державного бюро розслідувань та виконання ними функцій щодо боротьби із кримінальними правопорушеннями, скоєними публічними діячами та службовими особами, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище у державі.

Також проектом пропонується усунути розбіжності та неузгодженості між положеннями частини четвертої статті 216 Кримінального процесуального кодексу України та положеннями статті 5 Закону України «Про Державне бюро розслідувань».

Голова підкомітету Комітету з питань правоохоронної діяльності Сергій Алєксєєв доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

260 голосами «за» законопроект за результатами голосування прийнято у першому читанні за основу.

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг №2458 доповів Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

Він повідомив, що Комітет переглянув своє попереднє рішення по законопроекту та рекомендує Верховній Раді прийняти його за основу з урахуванням пропозицій.

За результатами голосування законопроект 239 голосами прийнято за основу.

Проект Закону про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства (щодо заходів, спрямованих на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії) №2390 доповів народний депутат Юрій Камельчук. Він зазначив, що законопроект розроблено з метою забезпечення впровадження нового ринку електричної енергії розроблено та пропонується для розгляду Верховною Радою України законопроект, який врегульовує особливості оподаткування операцій, пов’язаних з процедурою погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії.

Голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Народні депутати 257 голосами «за» підтримали законопроект за основу.

Головуючий закрив ранкове засідання.

 






 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30