Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, відкриваючи засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп),  зауважив, що у протидії поширенню вірусу COVID-19 "ми маємо зробити все, що ми можемо зробити, на випередження". 

«Ви всі добре поінформовані щодо ситуації, яка розгортається не лише в Україні, а й у всьому світі, і я хотів би закликати всіх відкласти будь-які політичні складові і щоб Верховна Рада продемонструвала єдину, консолідовану роботу і позицію щодо тих викликів, які сьогодні стоять перед нашою державою і не лише перед нашою державою», - сказав керівник парламенту.

Він підтримав заходи, які були запровадженні РНБО у державі, а також нагадав про обмеження доступу до приміщень, яке діє у Верховній Раді і, водночас, наголосив: «Це не впливатиме на відкритість Верховної Ради, оскільки все, що відбувається у парламенті буде транслюватись на каналі «Рада» - і у залі Верховної Ради, і на комітетах, коли вони будуть проходити.Тому ми і на далі залишаємось максимально відкритими для суспільства».

Дмитро Разумков зауважив, що найближчим часом необхідно буде провести позачергове засідання Верховної Ради, щоб розглянути законопроект, пов’язаний із питаннями, які допомагають різним гілкам влади у боротьбі із коронавірусом. «Там цілий комплекс заходів», - сказав він.

Голова Верховної Ради України поінформував, що пропонується змінити графік роботи парламенту. «Верховна Рада не закривається. Вона продовжує працювати, водночас, ми змінюємо черговість пленарних та комітетських тижнів і до 3 квітня 2020 року ми переходимо на режим роботи у комітетах», - сказав він, запевнивши, що дану пропозицію підтримали всі фракції і групи.

Дмитро Разумков також поінформував, що усі політичні сили підтримують пропозицію перерахувати кошти, які передбачені на депутатську діяльність до резервного фонду, оскільки парламент працюватиме в комітетах, «на забезпечення діяльності Апарату Верховної Ради України, народних депутатів і, у разі необхідності, на інші необхідні для держави напрямки».

Керівник парламенту висловив сподівання, що робота Верховної Ради буде демонструвати єдність, а також, що разом із державою, парламент гідно пройде цей серйозний виклик.

Головуючий надав слово для виступу Першому заступнику Голови Верховної Ради України Руслану Стефанчуку, який заявив, що підтримує заходи, які вживаються з метою протидії епідемії, зокрема, перехід на роботу у комітетах. Він також закликав використати цей час для плідної роботи над законопроектами.

Заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк у своєму виступі наголосила на серйозному ставленні до карантину.

На засіданні виступили представники фракцій і груп.

Дмитро Разумков надав слово голові Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайлу Радуцькому, який поінформував про напрацьований законопроект з метою боротьби із коронавірусом в країні, який планується ухвалити на позачерговому засіданні Верховної Ради. Він наголосив, що закон працюватиме лише протягом трьох місяців.

На засіданні виступили голови інших комітетів.

Погоджувальна рада затвердила наступні питання для розгляду завтра, 17 березня, о 8.00. на позачерговому засіданні Верховної Ради України, присвяченому питанням, пов’язаним із боротьбою з коронавірусом:

1) законопроект, який готується Комітетом з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, щодо заходів із протидії коронавірусу в Україні;

2) щодо змін у календарному плані роботи Верховної Ради України;

3) проект Постанови про відтермінування парламентських слухань;

4) проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров'я», № 2538;

5) проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються за кошти державного бюджету, та створення умов для закупівель у сфері охорони здоров'я за кошти державного бюджету», 2539;

6) проект Закону, який готується Комітетом з питань фінансів, податкової та митної політики, щодо економічних заходів, пов’язаних із коронавірусом.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков доручив комітетам підготувати питання до розгляду на завтрашньому позачерговому засіданні і закрив засідання Погоджувальної ради.



Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30