Відкриваючи засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков нагадав, що буде непростий тиждень, оскільки ряд законопроєктів, зокрема проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» (№2178-10), перейшли із попереднього тижня, а також є нові, пропоновані для включення до порядку денного.

 

Він висловив сподівання, що робота Верховної Ради буде більш злагодженою, з більшою повагою один до одного.

«Важливо, щоб Верховна Рада демонструвала те, що вона вміє, може працювати консолідовано, зважено, враховуючи інтереси всіх: і своїх колег по парламенту, і своїх виборців, і, навіть, своїх опонентів. Цьому теж треба навчитися і, сподіваюсь, що це буде одним з надбань, які будуть у Верховній Раді дев’ятого скликання», - наголосив Дмитро Разумков.

Голова Верховної Ради також зауважив: «Під час відряджень по регіонах нашої держави переконався, що здебільшого позитивно оцінюють нашу роботу». Водночас, він закликав депутатів працювати так, щоб люди бачили, «що народні депутати працюють на користь цієї держави, працюють весь час, коли знаходяться в залі, коли працюють в комітетах. І щоб вони це і бачили, і відчували».

Дмитро Разумков поінформував, що надійшов звіт Уряду і найближчим часом він буде виставлений на сайті Верховної Ради. Він запропонував, щоб у середу він був розглянутий на комітетах і в п’ятницю заслухати Уряд замість «Години запитань Уряду». Окремо пропонується заслухати Міністра охорони здоров’я України щодо ситуації, пов’язаної із короновірусом, для чого надати додатковий час.

Головуючий надав слово Першому заступнику Голови Верховної Ради України Руслану Стефанчуку, який розповів про роботу над Планом законопроєктних робіт.

«Всі пропозиції за минулий тиждень були зведені в три таблиці: 1. Фундаментальні, інституційні законопроєктні акти, які буде напрацьовувати Верховна Рада, Уряд і Президент України як суб’єкти законодавчих ініціатив; 2. Урядові законопроєкти, які не кореспондуються з тими, які були внесені народними депутатами; 3. Перелік змін і доповнень до чинного законодавства, які будуть напрацьовуватись як додатковий блок. До першого блоку включено 309 законопроєктних ініціатив, куди входять зміни до Конституції України, нові кодифікації, закони, які передбачені Конституцією України, однак досі не були розроблені, інші галузеві закони», - поінформував Р.Стефанчук, додавши, що після ухвалення Плану «Верховна Рада буде віддавати пріоритети тим законопроєктам, які є у цьому Плані».

Також Перший заступник Голови Верховної Ради закликав комітети активніше долучатися до роботи над перекладом англійською мовою основоположних законодавчих актів, прийнятих Верховною Радою для того, щоб забезпечити інвестиційний приток в Україну.

Р.Стефанчук розповів, що під час засідання робочої групи напрацьовано «фінальну версію Закону «Про референдум» - першого законопроєкта із низки законопроєктів, які стосуються народовладдя».

«Це унікальний приклад, коли ми маємо можливість долучити практично всі громадські організації, які функціонують у цій сфері», -  сказав він і наголосив на відкритості для усіх колег, які хочуть долучитися, «тому що інституція народовладдя є надзвичайно важливою і ми повинні разом напрацювати той механізм, який стане для нас взірцем». Р.Стефанчук поінформував, що «остаточний документ буде перекладено англійською мовою задля отримання рецензій провідних інституцій, які займаються народовладдям у світі».

Заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк наголосила на більш ефективній організації Парламентських слухань, зокрема, на необхідності присутності, як представників профільних міністерств і відомств, так і усіх членів профільного комітету протягом усього засідання, а також більш повному представленні громадських і профільних організацій.

 

На засіданні виступили представники фракцій і груп.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслану Стефанчук, як представник Президента у Верховній Раді, наголосив на важливості законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», розгляд якого продовжиться на цьому тижні. Він наголосив, що «йдеться не про розпродаж, а саме про земельну реформу».

На засіданні виступили представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Олена Шуляк, а також голови комітетів.

Учасники засідання прийняли рішення у п’ятницю, 21 лютого, під час «години запитань до Уряду» заслухати звіт Уряду, а також заслухати Міністра охорони здоров’я України Зоряну Скалецьку щодо ситуації, пов’язаної із короновірусом замість «Різного».

Д.Разумков побажав плідної і ефективної роботи на цьому тижні і закрив засідання Погоджувальної ради.



Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00