У засіданні, яке відбулося 14 лютого, взяли участь члени Комітету, керівництво та представники Міністерства інфраструктури, експерти та консультанти проекту технічної допомоги ЄС «Сприяння транспортному розвитку річки Дніпро».

Члени Комітету розглянули проект Закону про внутрішній водний транспорт №1182-1-д. Законопроект доопрацьований та поданий 45-ми народними депутатами, представниками майже всіх політичних сил і всіма членами Комітету транспорту та інфраструктури.

Законопроектом пропонується визначити правові, економічні та організаційні засади діяльності внутрішнього водного транспорту, зокрема, питання державного регулювання у сфері внутрішнього водного транспорту, функціонування та розвитку внутрішнього водного транспорту, його інфраструктури, перевезення вантажів та пасажирів, судноплавства на внутрішніх водних шляхах та його безпеки, майна, що затонуло на внутрішніх водних шляхах, відповідальності судновласників за порушення законодавства про внутрішній водний транспорт тощо.

Під час засідання зазначалося, що законопроект про внутрішній водний транспорт є одним із пріоритетних на сьогодні в транспортній галузі, він визначений як невідкладний Президентом України.

Законопроект обговорено з представниками Європейської бізнес асоціації, Американської торговельної палати в Україні, асоціації суднобудівників України, Федерації роботодавців транспорту в Україні, Радою підприємців КМУ, Державної служби України на морському і річковому транспорті, Мінінфраструктури, ТОВ СП «Нібулон», ТОВ «Гермес-Трейдінг» та міжнародними експертами.

Ключовий юридичний експерт проекту технічної допомоги ЄС «Сприяння транспортному розвитку річки Дніпро» на засіданні Комітету зазначив, що законопроект відповідає нормам ЄС.

За результатом розгляду питання Комітет рекомендував Верховній Раді прийняти проект Закону про внутрішній водний транспорт №1182-1-д за основу.

Також народними депутатами був розглянутий проект Закону про приєднання до Угоди про розвиток мультимодальних перевезень ТРАСЕКА №0010.

Під час обговорення питання було зазначено, що прийняття Закону та ратифікація Угоди створить правові підстави для розвитку та здійснення мультимодальних перевезень у регіоні ТРАСЕКА.

Угоду про розвиток мультимодальних перевезень у регіоні країн-учасниць міжнародного транспортного коридору Європа-Кавказ-Азія, «ТРАСЕКА» було підписано 16 червня 2009 року в місті Чолпон-Ата (Киргизька республіка).

Члени Комітету прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді законопроект №0010 прийняти за основу і в цілому та ратифікувати Угоду про розвиток мультимодальних перевезень ТРАСЕКА.

В ході засідання розглядалось питання про доцільність внесення на розгляд Верховної Ради проекту Закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо створення Державного фонду внутрішніх водних шляхів».

Обговоривши зазначене питання та взявши до уваги пропозиції народних депутатів, Міністерства інфраструктури, члени Комітету ухвалили рішення внести до Верховної Ради проект Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо створення Державного фонду внутрішніх водних шляхів».

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00