Зустріч членів Комітету з питань молоді і спорту з делегацією Великих Національних Зборів Туреччини відбулася напередодні товариського футбольного матчу між збірними парламентів України і Туреччини.

Голова Комітету з питань молоді і спорту Андрій Кожем’якін привітав членів делегації Великих Національних Зборів Туреччини, які перебувають в Україні з триденним візитом.

«Постараємось зробити все від нас залежне, щоб зустріч була теплою», - сказав він.

Андрій Кожем’якін поінформував про роботу українського Парламенту і представив присутніх на засіданні народних депутатів, а також легендарних гравців українського футболу: Андрія Бібу, Володимира Мунтяна, Володимира Безсонова, Івана Яремчука та Олександра Заварова.

Він також підкреслив, що Олександр Заваров є граючим тренером збірної з футболу українського Парламенту.

За словами голови Комітету, товариський матч між збірними парламентів України і Туреччини відбудеться завтра на тренувальній базі футбольного клубу «Динамо Київ».

Андрій Кожем’якін нагадав, що перша зустріч між нашими командами відбулася у 2013 році і відтоді вони відбуваються регулярно.

В контексті проведення завтрашнього матчу народний депутат нагадав про турнір на честь 100-річчя Великих Національних Зборів Туреччини, що відзначатиметься наступного року.

Голова Парламентського спортивного клубу Великих Національних зборів Туреччини Адем Татлі подякував за запрошення і теплий прийом і представив учасників Турецької делегації – депутатів, які візьмуть участь у завтрашньому матчі.

Він висловив переконання: «Не залежно від результату гри, переможе дружба».

Керівник Апарату Верховної Ради України В’ячеслав Штучний, який планує взяти участь у завтрашньому матчі, подякував турецькій стороні за візит, побажав гарного перебування в Україні і хорошого настрою під час гри.

«Окрім робочих наших зустрічей і візитів, спортивні візити і обмін на таких напрямках, є найважливішими для людського спілкування і розуміння», - зазначив В’ячеслав Штучний і наголосив: «Переможе дружба».

Під час зустрічі також виступили співголови депутатської групи міжпарламентських зв’язків з Турецькою Республікою Рустем Умєров і Роман Грищук.

Вони поінформували, що група дружби була створена тиждень тому і це перша зустріч з парламентаріями Туреччини.

Народні депутати України подякували за участь у матчі і підкреслили, що це так само важливо, як і політичні контакти між парламентами двох країн.

Капітан збірної з футболу українського парламенту народний депутат Олександр Пасічний побажав депутатам обох країн: «Сказати все завтра на футбольному полі».

Депутати Великих Національних Зборів Туреччини подякували за організацію матчу і наголосили на великій любові до України.

«Україна і Туреччина у багатьох питаннях діють спільно і це схвалює громадськість Туреччини, а завтрашній матч посилить цю думку», - підкреслили члени делегації.

Турецька сторона висловила сподівання, що футбольна збірна українського Парламенту також відвідає Туреччину.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30