Комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин 6 грудня провів урочисте розширене засідання з нагоди Міжнародного дня прав людини.

Відкриваючи засідання, Голова Комітету Дмитро Лубінець поінформував учасників заходу, що Комітет організував і провів у стінах Верховної Ради України Тиждень прав людини з нагоди відзначення 71 річниці Загальної декларації прав людини. Партнерами в організації цього масштабного заходу стали Програма розвитку ООН в Україні, Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців, ЮНІСЕФ, Рада Європи, Моніторингова місія ООН з питань прав людини та багато інших міжнародних партнерів та громадських правозахисних організацій.

Дмитро Лубінець зазначив, що метою Тижня з прав людини було обговорення найактуальніших проблем, які стосуються прав людини, в колі експертів, управлінців, міжнародних партнерів України та громадського сектору. Результатом цього обговорення стануть пропозиції конкретних дій в тому числі й на законодавчому рівні.

Голова Комітету нагадав, що за цей тиждень було проведено сім дискусій з актуальних проблем у галузі прав людини та сім брифінгів за підсумками цих дискусій, ініційовано розгляд п’яти законопроектів, організовано вісім виставок у парламенті з тематики прав людини. Низка цих заходів мала привернути увагу до тематики прав людини, акцентувати увагу на ключових проблемах, які потребують правового врегулювання, продемонструвати готовність членів парламенту до широкого діалогу з громадянським суспільством, органами державної влади з метою напрацювання законодавчих ініціатив, на які очікує суспільство.

У ході урочистого засідання виступили: Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, керівник Моніторингової Місії ООН з прав людини Матільда Богнер, Надзвичайний та Повноважний Посол Німеччини в Україні Анки Фельдгузен, Надзвичайний та Повноважний Посол Грецької Республіки Васіліос Борновас, директор Інституту держави і права імені В.М, Корецького НАН України Юрій Шемшученко, Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда, народний депутат Наталія Королевська, заступник міністра юстиції України Валерія Коломієць, керівниця проекту «Просування гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок в рамках реформи децентралізації в Україні Нургуль Асілбекова, заступник голови Комітету Неллі Яковлєва, голова підкомітету з прав людини Тарас Тарасенко, радник з правових питань УВКБ ООН Лідія Кузьменко, представниця Центру прав людини ZMINA Олена Луньова.

В урочистому засіданні Комітету взяли участь: народні депутати України, члени Уряду, представники посольств, консульств та міжнародних місій в Україні, представники міжнародних і національних громадських організацій.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00