Відкриваючи засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков висловив співчуття родині депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболева у зв’язку з убивством у неділю, 1 грудня, його трирічного сина і закликав правоохоронців докласти максимум зусиль для того, щоб розкрити цей злочин і покарати винних.

Дмитро Разумков прокоментував заяву спікера Державної Думи Російської Федерації В'ячеслава Володіна, яка пролунала у вихідні: «В Україні немає ні малих, ні середніх, ні великих народів. В Україні є – український народ. Він багатонаціональний, може розмовляти різними мовами, але це єдиний народ, єдина держава і я хотів би всіх запевнити, що якщо хтось сподівається, що будуть «відвалюватись», «відходити» якісь території, то це лише мрії. І ми, як держава, як Верховна Рада будемо докладати максимум зусиль для того, щоб об’єднувати, консолідувати суспільство». Він також додав, що це непростий шлях.

Голова Верховної Ради також поінформував про питання, які планується розглянути протягом поточного пленарного тижня.

Він звернувся до всіх політичних сил із проханням не затягувати час під час пленарних засідань і не зловживати такими практиками, як перерви та «різне», а займатися розглядом важливих законопроектів, зокрема, про ДБР, який планується розглянути завтра першим.

«Я сподіваюсь, що здоровий підхід буде над політичними чварами у Верховній Раді дев’ятого скликання», - наголосив Дмитро Разумков.

Керівник Парламенту поінформував, що на цьому тижні може бути розглянутий Виборчий кодекс з пропозиціями Президента України.

На середу, на 15.30 заплановані громадські слухання щодо відкриття ринку сільськогосподарських земель, які будуть проходити у сесійній залі Верховної Ради під головуванням Першого заступника Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука.

Головуючий надав слово Першому заступнику Голови Верховної Ради Руслану Стефанчуку, який звернув увагу на насиченість порядку денного на цьому тижні та поінформував про напрацювання останніх тижнів.

Заступник Голови Верховної Ради Олена Кондратюк поінформувала про організаційні питання, зокрема щодо необхідності розгляду на цьому тижні поправки до Закону «Про державне бюро розслідувань (№2116)

На засіданні виступили представники фракцій і груп.

Під час «години запитань до Уряду» у п'ятницю, 6 грудня, вирішили заслухати Міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофія Милованова.

Представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Олена Шуляк звернулася до народних депутатів із проханням внести до порядку денного ряд нагальних законопроектів.

На засіданні виступили голови комітетів та окремі народні депутати.

Дмитро Разумков побажав плідної роботи і закрив засідання Погоджувальної ради.



Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30