Комітет з питань цифрової трансформації на своєму засіданні розглянув проект Закону «Про внесення зміни до статті 130 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (№ 2309).

Законопроектом пропонується виключити газету «Урядовий кур’єр» з переліку видань, де обов’язково публікується інформація про утворення організаційного комітету із скликання з’їзду суддів, а також оголошення про скликання з’їзду суддів України і питань, що виносяться на його розгляд, оскільки останніми роками тираж даної газети скорочується і, на сьогодні, вона не може в повній мірі вважатися загальнодержавною.

У проекті залишається обов’язковість публікації зазначеної інформації в газеті “Голос України”. Окрім того, пропонується дублювати інформацію про прийняті органами влади рішення на веб-порталі “Судова влада України” (www.court.gov.ua), що є більш доступним і зручним внаслідок доступу до нього через Інтернет.

Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді за результатами розгляду у першому читанні прийняти №2309 за основу. Даний висновок щодо законопроекту направлено Комітету з питань правової політики.

Члени Комітету розглянули проект Закону «Про внесення змін до статті 28 Бюджетного кодексу України» (№2308), яким пропонується змінити місце обов’язкової публікації законопроекту про Державний бюджет України та щорічної інформації про виконання Державного бюджету України з газети “Урядовий кур’єр” на Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України.

При цьому залишається обов’язковість друку щорічної інформації про виконання Державного бюджету України і місцевих бюджетів в газеті “Голос України” та у газетах, визначених відповідними місцевими радами.

Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді за результатами розгляду у першому читанні прийняти законопроект №2308 за основу з урахуванням висловлених зауважень. Висновок щодо законопроекту направлено Комітету з питань бюджету.

Окрім того, члени Комітету прийняли рішення направили лист Голові Верховної Ради Дмитру Разумкову про включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проекту Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо опублікування нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України та розміщення окремої інформації в електронному вигляді» (№2307).

Даним проектом передбачено, що опублікування актів Уряду, нормативно-правових актів міністерств (наказів) та рішень НКРЕКП замість друку в газеті “Урядовий кур’єр” можливо шляхом їх розміщення на Єдиному веб-порталі органів виконавчої влади України у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів. Після опублікування на цьому порталі нормативно-правові акти набирають чинності.

Також у законопроекті передбачено виключення з законів України вимог щодо необхідності одночасного друку в газеті “Урядовий кур’єр” та інших офіційних друкованих виданнях, офіційної інформації і залишені вимоги стосовно друку інформації в газеті “Голос України” або “Офіційному віснику України”.

Під час засідання члени Комітету заслухали і взяли до відома інформацію керівника Управління автоматизованих систем Верховної Ради Олексія Сидоренка про розроблені автоматизовані системи для цифрової трансформації законодавчого процесу.

Народні депутати затвердили розклад засідань Комітету на грудень 2019 року.

Було також прийнято рішення змінити назву підкомітету з питань електронного врядування та електронної демократії на підкомітет з питань електронного врядування. Головою підкомітету обрано члена фракції політичної партії "Слуга народу" Сергія Штепу.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

15 квітня 2024 14:17
13 квітня 2024 15:36
12 квітня 2024 19:52
12 квітня 2024 18:24
11 квітня 2024 13:40
11 квітня 2024 09:18
09 квітня 2024 17:46
08 квітня 2024 19:18
06 квітня 2024 20:38
05 квітня 2024 12:53