Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання.

Головуючий надав слово представникам депутатських фракцій і груп для виступів із заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Після закінчення виступів народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.

Головуючий оголосив до розгляду проект Постанови про внесення змін до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання №2101-11.

Проектом Постанови пропонується включити до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 10 вересня 2019 року №36-IX, додаткові законопроекти та питання згідно з переліком, що додається, та погодитися з пропозиціями комітетів Верховної Ради України стосовно законопроектів, які не рекомендовані для включення до порядку денного другої сесії, та зняти з розгляду як такі, що втратили актуальність та не підтримуються з інших підстав, згідно з додатком 1. Вважати такими, що відкликані ініціаторами їх внесення законопроекти, згідно з додатком 2.

286 голосами «за» проект Постанови прийнято.

Проект Постанови про зміну у складі Ради Національного банку України №2400 доповів Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Він повідомив, що Комітет рекомендує прийняти за основу та в цілому проект Постанови Верховної Ради України про призначення членів Ради Національного банку України, призначивши членом Ради Національного банку України Шапрана Віталія.

268 голосами «за» народні депутати підтримали проект постанови в цілому.

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад" (щодо спрощення процедури затвердження перспективних планів формування територій громад Автономної Республіки Крим, областей) №2189 доповів заступник Міністра розвитку громад та територій Вячеслав Негода.

Голова підкомітету Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін доповів рішення Комітету, який рекомендує прийняти законопроект за основу та в цілому.

Народні депутати взяли участь в обговорення законопроекту.

283 голосами «за» законопроект прийнято за основу.

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України №2260 доповіла народний депутат Альона Шкрум.

Голова підкомітету Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Корнієнко доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді за наслідками розгляду в першому читанні прийняти законопроект за основу.

273 голосами «за» проект Закону прийнято за основу.

Парламентарії розглянули у першому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти №2299.

Законопроект доповів народний депутат Сергій Бабак.

Голова підкомітету Комітету з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина доповіла рішення Комітету рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу.

311 голосами «за» законопроект прийнято за основу.

Народні депутати також підтримали пропозицію головуючого про скорочення строків підготовки законопроекту до другого читання наполовину.

Парламентарії розглянули чотири законопроекти про внесення змін до Закону України "Про ринок електричної енергії" за №№2233, 2233-1, 2233-2 і 2233-4.

Законопроекти доповіли народні депутати Юрій Камельчук, Вікторія Гриб, Михайло Бондар і Володимир Мороз.

Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус доповів рішення Комітету.

За результатами голосування за основу 295 голосами прийнято законопроект №2233.

У пленарному засіданні оголошено перерву.

Після закінчення перерви головуючий повідомив, що 11 листопада Центральна виборча комісія зареєструвала народного депутата Сергія Рудика, обраного на позачергових виборах до Верховної Ради України по одномандатному виборчому округу №198.

Новообраний народний депутат склав присягу перед Верховною Радою.

Парламентарії розглядають три проекти Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості за №№ 2047, 2047-1 і 2047-д.

Законопроекти доповіли їх автори - народні депутати Павло Фролов і Олександр Качура.

Доопрацьований профільним комітетом законопроект і рішення Комітету щодо проектів доповів Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Народні депутати 378 голосами «за» прийняли за основу доопрацьований законопроект №2047-д.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду № 2172 доповіла заступник Голови Комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа.

Авторка законопроекту зазначила, що метою законопроекту є удосконалення законодавства в сфері державного ринкового нагляду. Зокрема, законопроект направлений на зменшення корупційних ризиків у діяльності посадових осіб під час здійснення перевірок, посилення захисту споживачів та інших суспільних інтересів у разі виявлення на ринку нехарчової продукції, що є небезпечною, становить ризик та/або не відповідає встановленим вимогам.

Законопроект також є важливим з точки зору виконання зобов’язань України у сфері європейської інтеграції, передбачених Угодою про асоціацію між Україною та ЄС, в частині приведення законодавства України у сфері державного ринкового нагляду у відповідність до вимог законодавства Європейського Союзу.

Р.Підласа доповіла рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Після обговорення законопроект 310 голосами було прийнято за основу.

Заступник Голови Комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа доповіла рішення Комітету щодо проектів Закону про внесення змін до Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства за №№2131 і 2131-1. Комітет рекомендував відхилити обидва законопроекти.

Народні депутати підтримали рішення профільного окмітету і відхилили законопроекти.

До порядку денного було включено для прийняття рішення проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо урегулювання питання видобутку бурштину №2240.

Законопроект доповів Міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель.

Голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко доповів рішення Комітету рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

342 голосами «за» народні депутати після обговорення підтримали законопроект за основу.

Головуючий закрив ранкове засідання.

* * *

Триває вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України

Народні депутати продовжують розгляд питань порядку денного.

Головуючий після відкриття вечірнього засідання оголосив до розгляду проект постанови про дострокове припинення повноважень України Луценко І.С. №2395.

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко доповів рішення Комітету рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Постанови в цілому.

Народний депутат Ірина Луценко у виступі розповіла про свою роботу на посаді народного депутата за 10 років.

І.Луценко подякувала колегам за спільну роботу.

275 голосами «за» проект Постанови було прийнято в цілому.

Народні депутати включили до порядку денного проект Закону про видобуток бурштину-сирцю та тих корисних копалин, які економічно невигідно розробляти промисловими методами №2348 та почали його розглядати.

Законопроект доповів народний депутат Дмитро Костюк.

Голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко доповів рішення Комітету, який рекомендує відхилити зазначений законопроект.

Народні депутати підтримали рішення Комітету 350 голосами.

Головуючий повідомив про отримання Верховною Радою висновку Конституційного суду про відповідність проект Закону про внесення змін до Конституції України (щодо скасування адвокатської монополії №1013.

Він звернувся до Комітету з питань правової політики підготувати законопроект до розгляду.

Підготовлений до другого читання проект Закону про внесення змін до Закону України "Про джерела фінансування дорожнього господарства України" (щодо запровадження середньострокового планування розвитку і утримання автомобільних доріг загального користування) №1041 доповів голова підкомітету Комітету з питань транспорту та інфраструктури Олександр Скічко.

368 голосами законопроект прийнято у другому читанні і в цілому.

Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження середньострокового планування розвитку і утримання автомобільних доріг загального користування №1064 доповів голова підкомітету Комітету з питань бюджету Юрій Кузбит.

334 голосами законопроект прийнято у другому читанні і в цілому.

Проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за фальсифікацію лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів №1152-1 доповів голова підкомітету Комітету з питань правоохоронної діяльності Олександр Бакумов.

Народні депутати розглянули правки до законопроекту, на яких наполягали їх автори, і 363 голосами прийняли законопроект у другому читанні і в цілому.

Парламентарії розглянули правки до підготовленого до другого читання проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про оперативно-розшукову діяльність" щодо вдосконалення діяльності Державної прикордонної служби України №2161 і ухвалили його в цілому 318 голосами.





У другому читанні і в цілому прийнято проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гармонізації законодавства у сфері порівняльної реклами із правом Європейського Союзу) №0953.

Верховна Рада прийняла Проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: "Побудова ефективної системи охорони інтелектуальної власності в Україні" №2416.

Постановою визначено провести парламентські слухання 16 грудня 2019 року в залі пленарних засідань Верховної Ради України.

Народні депутати розглянули проект Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо забезпечення прав працівників на особисте та сімейне життя) №1148.

За результатами голосування законопроект направлено на доопрацювання.

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до інфраструктури об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики №2042 доповів заступник голови Комітету з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко.

300 голосами законопроект прийнято за основу.

Проекти Закону про зменшення кількості пластикових пакетів в цивільному обігу №№2051 і 2051-1 доповіли їх автори - народні депутати Дмитро Шпенов і Ігор Кривошеєв.

Народний депутат Дмитро Шпенов повідомив, що знімає свій законопроект з розгляду.

Голова підкомітету Комітету з питань екологічної політики та природокористування Кирилл Нестеренко доповів рішення Комітету, який рекомендує прийняти за основу законопроект №2051-1.

Народні депутати 365 голосами підтримали рішення Комітету.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук оголосив про створення міжфракційних депутатських об’єднань: «Третій вік», «За спорт і здоровий спосіб життя», «За техногенну та екологічну безпеку в паливно-енергетичному комплексі, залізничному і трубопровідному транспорті України», «Міжпарламентський діалог в ім’я миру - Україна, Росія, Німеччина, Франція», «Пласт».

Головуючий закрив вечірнє засідання.


 


 


 





 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 16:26
26 березня 2024 13:30
26 березня 2024 11:24
26 березня 2024 09:30
25 березня 2024 17:47