Відкриваючи засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зауважив, що цей тиждень буде важким та напруженим.  

Він також подякував народним депутатам за роботу на позаминулому тижні. «Ми розглянули 51 питання порядку денного, зокрема, 12 проектів законів було прийнято в цілому і 10 законопроектів прийнято у першому читанні і за основу. Також було оголошено 203 запити народних депутатів», - сказав Голова Верховної Ради.

Дмитро Разумков повідомив, що у четвер, 14 листопада, Верховна Рада планує розглянути у другому читанні Державний бюджет України на 2020 рік (№2000).

Голова Верховної Ради також нагадав, що на минулому тижні «на щастя» не відбулось голосування у Бундестазі щодо Північного потоку-2. «Це важливе питання, пов’язане зі стратегічними цілями нашої держави, питаннями національної безпеки не лише України, а й багатьох держав Європейського Союзу», - сказав він.

Д.Разумков зауважив, що це питання все ж буде розглядатися, але вже на цьому тижні. «У нас з’явився додатковий час для висвітлення та відстоювання нашої позиції на міжнародній арені», сказав він і висловив сподівання, що цим скористаються колеги з МЗС та інших організацій, які сьогодні ретельно займаються цим питанням.

На засіданні виступив Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук, який поінформував над якими законопроектами будуть працювати народні депутати у комітетах і в сесійній залі.

Зокрема, він звернувся з проханням до комітетів знайти час на цьому тижні для роботи над законопроектами щодо: демонополізації спиртової галузі, відповідальності за незаконне видобування бурштину, питань пов'язаних із легалізацією ігорного бізнесу та деофшоризацією, виборчого кодексу, змін до Конституції, які стосуються децентралізації влади, змін до Регламенту Верховної Ради та капеланства.

Руслан Стефанчук, як представник Президента у Верховній Раді, повідомив: «Ми активно працюємо над завершенням розробки блоку проектів законів, які стосуються народовладдя. Ви знаєте, що це була основна передвиборна обіцянка Президента України. Ми вийшли десь на 7-8 законопроектів – щодо всеукраїнського та місцевого референдумів, електронних петицій, законодавчих ініціатив, народного вето на закони та прийняття рішень». Він висловив сподівання, що ближчим часом вони будуть внесені до сесійної зали.

Заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк привітала з Днем незалежності польських колег та друзів і подякувала керівництву Польської Республіки за чітку позицію і підтримку України, зокрема, у справі ветерана АТО Ігор Мазура, затриманого на україно-польському кордоні і переданого на поруки української консульської установи.

 

Вона також поінформувала про парламентські слухання на тему «Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення», які відбулися минулого тижня.

У засіданні бере участь Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук. У своєму виступі він розповів про пріоритети Уряду в питаннях законотворення і звернувся до Верховної Ради з проханням розглянути ряд законопроектів.

 

«У першу чергу, це пакет законопроектів, які регулюють земельні відносини. Окрім проекту закону, що стосується скасування мораторію на ринок землі, це ще чотири законопроекти», - зауважив керівник Уряду.

Також О.Гончарук попросив «максимально швидко» розглянути ще ряд проектів законів, серед яких: про перезавантаження влади (№2260), про планування використання земель (№2280), про оборонні закупівлі (№2398).

Олексій Гончарук також наголосив, що Уряд має чіткі позиції і пріоритети щодо бюджету на наступний рік і готовий їх обговорювати. «На цьому тижні маємо намір максимально активно спілкуватися з народними депутатами для того, щоб донести наші дуже чіткі пріоритети по бюджету», - сказав він.

На засіданні виступили представникам фракцій і груп.

Учасники засідання домовились, що у п’ятницю, 15 листопада, під час «години запитань до уряду» на запитання народних депутатів буде відповідати Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

Голови фракцій і груп не підтримали пропозицію зняти з розгляду на цьому тижні проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» (№2178).

На засіданні виступили голови комітетів та окремі народні депутати.

Д.Разумков закрив засідання Погоджувальної ради.



Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30