Відкриваючи засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп), Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков привітав усіх з Днем захисника України.

Також Д.Разумков привітав футболістів збірної України, яка вчора перемогла збірну Португалії у матчі відбору на Євро-2020, а також - Олександра Усика із перемогою у першому бою у суперважкій вазі проти Чазза Візерспуна.

Голова Верховної Ради нагадав, що минулого тижня відбулася Парламентська асамблея НАТО та Парламентська асамблея ОБСЄ і голови українських делегацій мають представити звіти щодо перебігу та результатів цих заходів.

«На цьому тижні, в тому числі і прислухаючись до Прем’єр-міністра, ми завершимо турборежим і перейдемо до більш планової роботи. Ми забезпечуємо ту законодавчу базу, яка була необхідна для інших вертикалей влади для впровадження реформ і будемо працювати в трохи іншому режимі», - сказав Д.Разумков, додавши, що «це не означає, що ми будемо працювати повільніше, чи це якось вплине на якість роботи».

Головуючий також повідомив, що минулого тижня Верховна Рада розглянула 41 питання порядку денного, серед яких 24 проекти законів були ухвалені в цілому і 4 – в першому читанні за основу. Д.Разумков подякував всім народним депутатам за плідну роботу

Голова Верховної Ради нагадав, що у п’ятницю, 18 жовтня, передбачено розгляд та прийняття проекту Закону «Про Державний бюджет України на 2020 рік» у першому читанні. На цей же день заплановано «годину запитань до Уряду» і запропонував на Погоджувальній раді визначитись із її тематикою.

Виступаючи на засіданні, Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук поінформував: «Попередній і наступний тижні Верховна Рада буде працювати паралельно із Офісом реформ при Парламенті з тим, щоб напрацювати власне бачення змін щодо Регламенту Верховної Ради України. І, після напрацювання якогось бачення, будемо долучати представників усіх фракцій і груп до вибудови новітньої концепції переходу Верховної Ради на нові правила гри, які дали би можливість ефективно, якісно і швидко приймати ті рішення, яких сьогодні потребує країна».

Р.Стефанчук закликав «посилити так звану моніторингову функцію як Парламенту, так і Кабінету Міністрів щодо того, чи виправдали побажання, чи були ефективними ті законопроекти, які приймаються і прийняті, чи досягнуто тієї мети, яка покладалася на них при законопроектуванні».

На засіданні виступили голови комітетів, а також представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Ірина Верещук.

Згідно з пропозиціями, що прозвучали під час виступів, було прийнято рішення запросити на «годину запитань до Уряду» у п’ятницю і заслухати Міністра оборони України Андрія Загороднюка, Міністра енергетики та вугільної промисловості України Олексія Оржеля та Міністра закордонних справ Вадима Пристайка.

Головуючий надав слово для виступів представникам фракцій і груп.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, закриваючи Погоджувальну раду, нагадав, що пленарне засідання Верховної Ради відбудеться сьогодні о 12.30.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00