Сьогодні у «Голосі України»:

Російські кораблі відкрили вогонь, стріляли і добивали...

План оборони визначає зміст, обсяг, виконавців, порядок і строки здійснення

Володимир Зеленський зустрівся з Президентом Фінляндії

Ми вдячні Європарламенту за підтримку

Децентралізація - стратегічна реформа, а не зміна структур

Про кошти на ремонт доріг

 

Російські кораблі відкрили вогонь, стріляли і добивали...

За понад дев'ять місяців незаконного утримування в РФ жоден із 24 українських моряків не визнав себе винним в інкримінованих їм звинуваченнях: усі вони назвали себе військовополоненими. У московському СІЗО деякі з них відзначили свої дні народження і пропустили іменини дітей. Хтось за цей час втратив батька, а хтось заплатив за свою стійкість здоров'ям. Сьогодні в столиці на прес-конференції хлопці поділилися емоціями від повернення до України та розповіли про період перебування в неволі. (читайте у «Голосі України» на 1, 12 стор. >>> article/321568)

План оборони визначає зміст, обсяг, виконавців, порядок і строки здійснення

Ранкове засідання Верховної Ради України 12 вересня 2019 року.

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про внесення змін до Закону "Про оборону України" (No 1011). Представник Президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук підкреслив, що збройна агресія Російської Федерації проти України вимагає ефективного реагування на конкретні загрози національним інтересам у воєнній сфері.

"Вказані заходи на сьогодні, як правило, виконуються органами державної влади розрізнено. Це обумовлено відсутністю сукупності документів, які визначали б зміст, обсяги, виконавців, порядок і строки здійснення заходів держави щодо підготовки до збройного захисту в разі збройної агресії або збройного конфлікту. Така ситуація має негативний вплив на ефективність виконання поставлених завдань складовими сил оборони", - сказав він та наголосив, що ініційований Президентом законопроект "Про оборону України" закріплює на законодавчому рівні необхідність розроблення плану оборони України, який визначатиме зміст, обсяг, виконавців, порядок і строки здійснення заходів щодо підготовки до збройного захисту держави в разі збройної агресії. "Внесення пропонованих змін дозволить забезпечити ефективне реагування на конкретні загрози національним інтересам у воєнній сфері, покращення координації діяльності складових сил оборони, злагоджену підготовку органів державної влади, органів місцевої влади, національної економіки, населення на території держави до оборони, що в цілому сприятиме підвищенню рівня обороноздатності України", - зазначив Р. Стефанчук. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/321576)

Володимир Зеленський зустрівся з Президентом Фінляндії

Учора відбулася зустріч Президента України Володимира Зеленського та Президента Фінляндії Саулі Нііністьо, який прибув до Києва з офіційним візитом. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/321569)

Ми вдячні Європарламенту за підтримку

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков та Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук провели зустріч із делегацією Європейського Парламенту на чолі з паном Петом Коксом (Президентом Європарламенту 2002-2004 років).

Учасники зустрічі обговорили перспективи подальшого реформування українського парламенту та перетворення його на ефективну інституцію. Голова Верховної Ради переконаний, що багато з ініціатив Місії Кокса, що були напрацьовані за допомогою європейських партнерів протягом попередніх років, мають сьогодні шанс на втілення. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/321557)

Децентралізація - стратегічна реформа, а не зміна структур

У Комітеті з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування на чолі з головою Андрієм Клочком відбулось обговорення питання децентралізації, її актуального стану, наступних кроків та міжнародної співпраці. Участь у зустрічі, зокрема, взяли Спеціальний посланник уряду Німеччини з питань реформ в Україні "Децентралізація, добре врядування та публічна служба" Георг Мільбрадт і керівник Швейцарсько-українського проекту "Підтримка децентралізації в Україні" (DESPRO) Оксана Гарнець. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/321558)

Про кошти на ремонт доріг

- Схвалений у цілому проект закону про внесення змін до Закону України "Про джерела фінансування дорожнього господарства України" (щодо запровадження середньострокового планування розвитку і утримання автомобільних доріг загального користування) передбачає додаткові джерела ремонту доріг, - відзначила Лариса БІЛОЗІР, ДГ "За майбутнє". (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/321559)

Повний випуск «Голосу України» від 13.09.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00
16 квітня 2024 13:28
15 квітня 2024 14:17
13 квітня 2024 15:36
12 квітня 2024 19:52
12 квітня 2024 18:24
11 квітня 2024 13:40