Сьогодні у «Голосі України»:

Дмитро Разумков: "Курс на ЄС і НАТО буде збережено"

Зроблено перший крок до повернення статті про незаконне збагачення

У Страсбурзі доводимо відповідальність РФ за порушення прав людини у Криму

Президент пропонує достроково припинити повноваження членів Центрвиборчкому

Графік особистого прийому громадян

 

Дмитро Разумков: "Курс на ЄС і НАТО буде збережено"

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков та Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук провели зустріч з делегацією Світового Конгресу Українців на чолі з його Президентом Павлом Гродом. Під час зустрічі учасники обмінялися думками щодо продовження та посилення співпраці між парламентом України та Світовим Конгресом Українців.

Голова Верховної Ради подякував представникам СКУ за підтримку в питаннях збереження територіальної цілісності України і визволення окупованих територій Криму та Донбасу, за вагому допомогу на міжнародному рівні. "Добра співпраця, яка була раніше, залишиться, ми її й надалі розвиватимемо, - запевнив Дмитро Разумков. - Сподіваємося на плідну взаємодію на благо нашої держави". Глава парламенту також відзначив позитивну роль Світового Конгресу під час виборчого процесу як спостерігачів. (читайте у «Голосі України» на 1, 3 стор. >>> article/321507)

Зроблено перший крок до повернення статті про незаконне збагачення

Ранкове засідання Верховної Ради 11 вересня.

Верховна Рада ухвалила в першому читанні президентський законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів" (No 1031).

Представник Президента в Конституційному Суді Федір Веніславський нагадав, що КС визнав неконституційною норму Кримінального кодексу про незаконне збагачення. "Це рішення мало шквал критики і призвело до припинення дуже багатьох проваджень за незаконне збагачення", - зазначив він. У зв'язку з цим в Цивільному кодексі України пропонується передбачити окремі підстави припинення права власності, визначення видів активів, які можуть визнаватися необґрунтованими, та межу вартості таких активів. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/321525)

У Страсбурзі доводимо відповідальність РФ за порушення прав людини у Криму

Росія в Криму порушує права українських громадян на українській землі, яку вона протиправно окупувала. На цьому наголосив заступник міністра юстиції України - уповноважений у справах Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) Іван Ліщина на слуханнях у справі "Україна проти Росії" стосовно півострова, які розпочалися учора в Страсбурзі. "Порушення прав людини, про які йдеться на цих слуханнях, були вчинені проти українських громадян на українській землі. Це здійснила зовнішня сила, яка нелегально окуповує суверенну територію упродовж п'яти років", - заявив І. Ліщина, повідомляє Укрінформ. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/321501)

Президент пропонує достроково припинити повноваження членів Центрвиборчкому

До Верховної Ради надійшло подання від Президента Володимира Зеленського щодо дострокового припинення повноважень усього складу Центральної виборчої комісії.

Це подання вже у четвер можуть розглянути в сесійній залі. Про це під час учорашнього брифінгу повідомила заступник голови Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Аліна Загоруйко. За її словами, у поданні йдеться про те, що під час реєстрації Центрвиборчком діяв упереджено та всупереч принципам, які визначені виборчим законодавством (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/321508)

Графік особистого прийому громадян

Під час роботи другої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання голови комітетів Верховної Ради України, голови депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України працюватимуть за таким графіком. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/321512)

 

Повний випуск «Голосу України» від 12.09.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30