Сьогодні у «Голосі України»:

Спрямована у майбутнє неповторність

Кажемо незалежності "так"

Обговорили питання трансатлантичного енергетичного співробітництва

Під час відкриття сесії можуть назвати й нового Прем’єр-міністра

У московському Лефортово збирають бранців Кремля

Шлях Незалежності України очима фотокореспондентів

 

Спрямована у майбутнє неповторність

Сьогодні у всіх містах України піднімуть синьо-жовті знамена, які стали символом нашої новітньої історії, незламності духу та волі до перемоги.

Під синьо-жовтим прапором 28 років тому ровесники Незалежності робили перші кроки, дипломати, молодь, спортсмени почали здобувати перемоги, а українці відчували піднесення, гідно реагуючи на виклики, які постали для молодої держави. Але Свобода ніколи не давалася українцям легко. Ось і сьогодні ми платимо високу ціну - життям найкращих воїнів, які тримають над нами мирне небо. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/320855)

Кажемо незалежності "так"

Якби референдум щодо проголошення незалежності відбувся зараз, 89% учасників підтримали б її. Такий високий показник порівнянний з опитуванням 1991 року.

Згідно з результатами опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, для абсолютної більшості громадян День Незалежності України - це державне свято. І лише 4% респондентів назвали проголошення незалежності України історичною помилкою. Цікаво, що більшість співвітчизників святкування Дня Незалежності 24 серпня пов'язують з ухваленням Верховною Радою Акта проголошення незалежності України. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/320858)

Обговорили питання трансатлантичного енергетичного співробітництва

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій перебуває з візитом у Литовській Республіці, де бере участь у Третій міжнародній Конференції "Президента Валдаса Адамкуса". Щорічна конференція Президента Валдаса Адамкуса - найпрестижніша стратегічна щорічна подія, що організовується у серпні для відзначення Дня чорної стрічки як Європейського Дня Пам'яті. Захід збирає політичних діячів, журналістів та політичних аналітиків з усієї Європи та США, щоб обговорити теми, важливі не лише для Східної Європи, але й для всього трансатлантичного співтовариства. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/320860)

Під час відкриття сесії можуть назвати й нового Прем’єр-міністра

У парламенті триває робота над формуванням персонального складу профільних комітетів. Представники партій меншості обстоюють своє право на квотний розподіл і представництво у керівному складі комітетів.

На цьому, зокрема, наполягають члени партії «Опозиційна платформа — За життя». «Закріплення за опозиційними парламентськими фракціями контрольних функцій є загальноприйнятим у цивілізованому світі механізмом здійснення демократії, а обрання представників опозиції на керівні посади в парламентських комітетах — не лише умова забезпечення прав меншості, а й данина демократичним традиціям парламентаризму», — йдеться у повідомленні, розміщеному на офіційному сайті цієї політичної сили. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/320861)

У московському Лефортово збирають бранців Кремля

Усі українські військовополонені моряки перебуватимуть під вартою в Росії до кінця жовтня.

У середу Московський міський суд розглянув апеляційні скарги захисту в за-критому режимі та залишив постанову Лефортовського районного суду про продовження терміну утримання під вартою без зміни. Про це повідомив адвокат Микола Полозов. Він відмовився коментувати нещодавню інформацію російських ЗМІ щодо повернення в Україну бранців Кремля, щоб «не нашкодити необережним словом» тим процесам, які нині відбуваються. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/320844)

Шлях Незалежності України очима фотокореспондентів (у «Голосі України» на 12-13 стор. >>> article/320808)

 

Повний випуск «Голосу України» від 23.08.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18