19 червня відбулося засідання Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, на якому, зокрема, був розглянутий проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації» щодо опублікування офіційних документів органів державної влади та органів місцевого самоврядування» (№ 10241).

Законопроект, з розгляду якого Комітет є головним, спрямовано на надання можливості органам державної влади та органам місцевого самоврядування публікувати нормативно-правові акти в друкованих засобах масової інформації, визначених цими органами, крім тих органів, які зобов’язані публікувати свої офіційні документи в офіційних друкованих виданнях, визначених статтею 1 зазначеного Закону. З цією метою пропонується прийняти нову редакцію його статті 22.

З огляду на фрагментарність запропонованих змін, взявши до уваги висловлені парламентаріями думки та висновок Головного науково-експертного управління, Комітет рекомендував парламенту за наслідками розгляду в першому читанні відправити законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Народні депутати також розглянули проект Закону «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за рекламу наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» (№ 10336).

Метою запропонованих змін є боротьба з рекламою наркотичних засобів, психотропних речовини або їх аналогів через запровадження кримінальної відповідальність для осіб, які займаються такою рекламою, в тому числі – шляхом розміщення у громадських місцях, на фасадах будинків чи деінде написів щодо інтернет-сайтів, номерів телефонів продавців небезпечної продукції. Винних у подібних злочинах пропонується карати позбавленням волі на строк від п’яти до семи років, а при рецидивах – від семи до десяти років.

Проаналізувавши запропоновані зміни в частині, що стосується предмета відання Комітету, парламентарії вирішили направити профільному Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності висновок з пропозицію рекомендувати Верховній Раді за підсумками розгляду у першому читанні зазначений законопроект відхилити.

Окрім того, Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики продовжив розпочатий на попередньому засіданні розгляд звернення першого заступника голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольги Герасим’юк щодо надання роз’яснення норм чинного законодавства України у зв’язку зі звільненням голови Національної ради Юрія Артеменка і призначенням членом Національної ради Володимира Горковенка. Після обговорення текст роз’яснення було вирішено затвердити з урахуванням змін і доповнень, запропонованих членами Комітету.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00