У черговому номері збірника нормативно-правових актів парламентського видавництва, який побачив світ 14 червня, опубліковано ряд постанов Верховної Ради України.

Так, Постановою «Про Рекомендації парламентських слухань на тему: “Стан, проблеми та перспективи охорони культурної спадщини в Україні”, Верховна Рада України постановляє:

1. Схвалити Рекомендації парламентських слухань на тему: "Стан, проблеми та перспективи охорони культурної спадщини в Україні".

2. Кабінету Міністрів України до 1 листопада 2019 року поінформувати Верховну Раду України про стан реалізації Рекомендацій парламентських слухань, схвалених цією Постановою.

У Рекомендаціях, текст яких додається до Постанови, Президенту України, зокрема, рекомендовано забезпечити подання до Верховної Ради проекту Закону про приєднання України до Другого протоколу до Конвенції про захист культурних цінностей у випадку збройного конфлікту, підписаної в Гаазі 14 травня 1954 року. Також рекомендовано Верховній Раді забезпечити розгляд та прийняття ряду законів. Викладено окремі рекомендації Кабінету Міністрів, Міністерству закордонних справ, Міністерству освіти і науки, Міністерству культури та Міністерству юстиції.

Опублікована у «Відомостях Верховної Ради України» Постанова «Про подолання негативних наслідків екологічної ситуації в басейні річок Хомора та Случ на окремих територіях Хмельницької та Житомирської областей» містить рекомендацію Кабінету Міністрів здійснити подання Президенту України щодо визнання басейну річок Хомора та Случ на території Полонського району Хмельницької області та Баранівського і Новоград-Волинського районів Житомирської області зоною надзвичайної екологічної ситуації. У свою чергу, Верховна Рада рекомендує Президенту оголосити басейни цих річок зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Постанови «Про прийняття за основу проекту Закону України про фахову передвищу освіту» та «Про прийняття за основу проекту Закону України про повну загальну середню освіту» містять рекомендацію Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти доопрацювати законопроекти з урахуванням зауважень і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи та внести на розгляд Верховної Ради у другому читанні.

Опублікованою Постановою «Про направлення на повторне перше читання проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо посилення державних гарантій для гірських та високогірних населених пунктів» Верховна Рада направляє даний законопроект до Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування для підготовки на повторне перше читання.

Постанова «Про направлення на повторне друге читання проектів законів «Про внесення змін до законів України “Про комітети Верховної Ради України” та “Про центральні органи виконавчої влади” щодо оптимізації роботи комітетів Верховної Ради України та співвідношення предметів їх відання із сферами діяльності міністерств» повертає вказані проекти законів Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України для доопрацювання та внесення на повторне друге читання.

Згідно із Постановою «Про направлення на повторне друге читання проектів законів «Про внесення змін і доповнень до Закону України “Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні” та деяких інших законів України щодо впорядкування виплат жертвам політичних репресій», Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин має доопрацювати Проект Закону, зареєстрований під № 1170 та внести на повторне друге читання.

Окрім того, опубліковано Постанову Верховної Ради «Про призначення Онопрієнка М. В. на посаду члена Національної ради України  з питань телебачення і радіомовлення».

«Відомості Верховної Ради України» №24 містять затверджені Парламентом зміни в адміністративно-територіальному устрої України.

Довідково: Бюлетень «Відомості Верховної Ради України» видається відповідно до вимог статті 22 Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації», статті 139 Регламенту Верховної Ради України, Указу Президента України «Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності».

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30