Сьогодні у «Голосі України»:

Кому комунальне покращення?

Торгівля людьми - не менше зло, аніж торгівля зброєю та наркотиками

Жінки мають бути залучені до миротворчих процесів і представлені серед керівництва силових структур

Тож коли зароблятимемо на Місяці? або Чому космічна держава не дивиться у бік космічної галузі

 

Кому комунальне покращення?

За п'ять років сума у квитанціях на оплату комунальних платежів зросла в рази. На деякі послуги, такі як опалення та гаряча вода, - в три-чотири рази, не відставала у зростанні й ціна на газ для населення.

У результаті почала збільшуватися кількість субсидіантів і дедалі менше українців були спроможні сплачувати комуналку в повному розмірі самостійно.

Наприклад, у квітні 2019-го субсидії на оплату житлово-комунальних послуг отримували 4033,8 тис. домогосподарств. А середній розмір призначеної субсидії на одне домогосподарство у квітні 2019 року збільшився порівняно з відповідним періодом 2018-го на 32,3%. Українці вже майже звикли до думки про вільний ринок газу, щоправда, не дуже розуміючи що це, та очікують на аналогічний ринок електроенергії, введення в дію якого з 1 липня цього року планують відкласти, бо у результаті можуть зрости ціни на світло.

Паралельно відбулася ще одна важлива подія - з 1 травня почав діяти новий Закон "Про житлово-комунальні послуги", який вносить низку істотних новацій в життя громадян. Що змінилося і що потрібно робити? Доведеться платити більше, а якість послуг навряд чи поліпшиться (читайте у «Голосі України» на 1, 6-7 стор. >>> article/318263)

Торгівля людьми - не менше зло, аніж торгівля зброєю та наркотиками

Підкомітет з питань гендерної рівності та недискримінації Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин провів круглий стіл на тему "Досвід Швеції з питань протидії торгівлі людьми та сексуальній експлуатації". Захід відбувся за підтримки Посольства Королівства Швеції в Україні.

Торгівля людьми - не менше зло, аніж торгівля зброєю та наркотиками, це третій у світі за прибутковістю нелегальний "бізнес". Жертвами сексуальної експлуатації стають не лише жінки, а і чоловіки, діти. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/318281)

Жінки мають бути залучені до миротворчих процесів і представлені серед керівництва силових структур

У столиці презентували платформу "Безпека. Жінки. Мир", яка співпрацюватиме із громадськими організаціями та жіночими волонтерськими рухами.

"Завдання платформи "Безпека. Жінки. Мир" - реалізація принципів гендерної рівності в політичних процесах і державних інституціях, рівність і високе представництво жінок у владі, у секторі безпеки та оборони та посилення їх ролі у миротворчих процесах", - заявила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час презентації об'єднання. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/318282)

Тож коли зароблятимемо на Місяці? або Чому космічна держава не дивиться у бік космічної галузі

Про проблеми української космічної галузі розповідає голова Державного космічного агентства України (ДКА України) Павло Дегтяренко.

Україна бере участь у багатьох міжнародних космічних проектах, у тому числі співпрацюємо з Європейським космічним агентством (ЄКА) - ракета-носій "Вега" літає з українським двигуном. Але чому Україна все ніяк не набуде членства в ЄКА? Чому в нас за всі роки незалежності лише один космонавт - Леонід Каденюк - побував у космосі, та й те на чужій ракеті? Чому Ілон Маск, а не ми, запускає багаторазові ракети? Адже відповідні розробки наші фахівці вели задовго до Маска. І навіть проект бази й поселення на Місяці в нас вже є, але наразі лишається на папері. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/318260)

 

Повний випуск «Голосу України» від 14.06.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 16:26
26 березня 2024 13:30
26 березня 2024 11:24