Сьогодні у «Голосі України»:

Ухвалено законопроект, в якому прописано імпічмент Президента

Негода залишила без світла і з підтопленнями

За материнську самовідданість отримали почесне звання

Щодо засудження порушення прав корінних народів у Російській Федерації та на тимчасово окупованих нею територіях України

До чого призведе подальше підвищення комунальних тарифів

 

Ухвалено законопроект, в якому прописано імпічмент Президента

Ранкове засідання

6 червня

Народні депутати завершили розгляд поправок та ухвалили в цілому законопроект "Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України" (No 1098). Заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Олег Купрієнко у заключному слові зазначив, що це один із найважливіших законопроектів в історії українського парламентаризму. "Чому в суспільстві така низька довіра до парламенту? Тому що парламент сам собі урізав механізм впливу на чиновників, на державні органи, скасував фактично механізм захисту прав громадян", - сказав він та підкреслив, що цей законопроект посилить роль парламентаризму в нашій парламентсько-президентській країні. "Дієвий інститут імпічменту Президента - це той дамоклів меч, який висітиме на стіні у Президента, і під час прийняття кожного рішення він має оглядатися і дивитися, чи не переповз він уже на стелю, щоб упасти на голову", - сказав О. Купрієнко. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/318004)

Негода залишила без світла і з підтопленнями

У ніч з 5 на 6 червня внаслідок ускладнення погодних умов (шквалистий вітер, дощ, гроза) і через спрацювання системи захисту ліній електропередач було знеструмлено 80 населених пунктів.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України. Найбільше таких у Херсонській та Черкаській областях. Утім, стихія завдала клопотів також Житомирщині, Київщині, Хмельниччині, Кіровоградській та Волинській областям. Синоптики тим часом попереджають, що найближчими днями погода теж буде несприятливою і мінливою - спека чергуватиметься зі зливами. Зокрема, в центральних і західних областях через ймовірні дощі прогнозують підйом води в місцевих річках на 0,2-1,2 м. Місцями можливий вихід води за межі русла і формування значного місцевого стоку. І це при тому, що в деяких областях мешканці ще досі оговтуються від попередніх злив та інших погодних аномалій. (читайте у «Голосі України» на 1, 9 стор. >>> article/318007)

За материнську самовідданість отримали почесне звання

Почесне звання "Мати-героїня" отримали 12 жінок з Кіровоградщини, повідомляє департамент соціального захисту населення облдержадміністрації. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/318006)

Щодо засудження порушення прав корінних народів у Російській Федерації та на тимчасово окупованих нею територіях України

Опублікована Постанова Верховної Ради України про Звернення щодо засудження порушення прав корінних народів у Російській Федерації та на тимчасово окупованих нею територіях України та текст Звернення Верховної Ради України. (читайте у «Голосі України» на 6 стор. >>> article/317975)

До чого призведе подальше підвищення комунальних тарифів

Стійке й постійне підвищення цін на послуги підприємств житлово- комунального господарства можна вважати єдиним наслідком державної макроекономічної політики, яку проводять держава та її органи влади протягом останніх п'яти років.

Відсутність будь-якої обґрунтованості постійного підвищення комунальних тарифів (цін на комунальні послуги), перевищення загальної суми комунальних послуг над рівнем плато- спроможності населення в рази, маніпулювання та зловживання інформацією щодо діяльності виробників комунальних послуг, обрій геометричної пропорції зростання бідності та заборгованості населення внаслідок таких процесів обумовлюють кризовий та безнадійний стан економіки України. (читайте у «Голосі України» на 10-11 стор. >>> article/317971)

 

Повний випуск «Голосу України» від 07.06.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 16:26
26 березня 2024 13:30
26 березня 2024 11:24
26 березня 2024 09:30