У черговому номері збірника нормативно-правових актів парламентського видавництва, який побачив світ 31 травня, опубліковано ряд законів та постанов Верховної Ради.

Так, опубліковано Закон України «Про внесення зміни до статті 8 Закону України “Про протимінну діяльність в Україні”  щодо удосконалення механізмів залучення коштів для фінансування заходів протимінної діяльності».

Даним законом Верховна Рада постановляє частину другу статті 8 Закону України "Про протимінну діяльність в Україні" викласти в такій редакції:

«2. Для фінансування заходів протимінної діяльності можуть залучатися фінансові ресурси донорів, включаючи міжнародну технічну допомогу, поворотну та безповоротну фінансову допомогу міжнародних організацій, благодійну допомогу, а також інші види допомоги, не заборонені законодавством України». Далі визначається порядок зарахування та використання залучених від донорів фінансових ресурсів.

У «Відомостях Верховної Ради України» опубліковано текст Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження українських лісів».

Закон передбачає внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення і Кримінального кодекс України, якими посилюється відповідальність за незаконну заготівлю деревини і знищення насаджень.

Обидва закони набрали чинності 19 травня 2019 року.

У черговому номері збірника також опубліковано Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань».

Законом вносяться зміни до Законів України "Про оперативно-розшукову діяльність" та "Про Державне бюро розслідувань", якими зокрема: встановлюються кваліфікаційні вимоги до директорів територіальних управлінь, керівників підрозділів (управлінь) центрального апарату та керівника підрозділу внутрішнього контролю ДБР; врегульовуються питання притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників Бюро; уточняється місцезнаходження його територіальних органів; доповнюється перелік підрозділів ДБР, які мають право здійснювати оперативно-розшукову діяльність; встановлюється та затверджується текст присяги осіб рядового і начальницького складу.

Закон набрав чинності 22 травня 2019 року.

Опубліковано текст Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з прийняттям Закону України “Про електронні довірчі послуги”. Внесеними змінами забезпечується використання нового понятійного апарату, запровадженого у зв’язку з прийняттям Закону України «Про електронні довірчі послуги».

Закон набрав чинності 22 травня 2019 року.

У №22 Відомостей опубліковано дві Постанови Верховної Ради України: «Про внесення зміни до порядку денного десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання» та «Про проведення урочистого засідання Верховної Ради України, присвяченого складенню присяги Українському народові новообраним Президентом України».

Також у цьому номері оприлюднено зміни в адміністративно-територіальному устрої України.

Довідково: Бюлетень «Відомості Верховної Ради України» видається відповідно до вимог статті 22 Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації», статті 139 Регламенту Верховної Ради України, Указу Президента України «Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності».

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18