Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкривши ранкове засідання, повідомив про те, що учора Президент України підписав Закон України "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

А.Парубій також повідомив, що сьогодні Закон опубліковано у парламентській газеті "Голос України".

Він попросив працівників Апарату роздати номер газети з надрукованим Законом.

Голова Верховної Ради привітав народних депутатів, працівників Апарату та всіх українців з Днем вишиванки.

"Наша українська вишиванка - це не тільки красивий і стильний одяг, - це наш давній національний символ, у якому закодовані древні образи і обереги українців", - наголосив він.


А.Парубій повідомив, що сьогодні Верховна Рада розгляне постанови про проведення урочистого засідання для складення присяги новообраним Президентом України.

Народні депутати продовжили розгляд правок до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань №5395-д.

Після закінчення розгляду усіх правок законопроекту головуючий надав заключне слово першому заступнику голови Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Миколі Паламарчуку і Директору ДБР Роману Трубі.

За результатами голосування законопроект прийнято у другому читанні та в цілому 277 голосами "за".


Прийнято Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань".

Законом внесено зміни до Закону України «Про Державне бюро розслідувань» зміни, відповідно до яких:

уточнено окремі повноваження Державного бюро розслідувань (далі - ДБР);

встановлено кваліфікаційні вимоги до директорів територіальних управлінь, керівників підрозділів (управлінь) центрального апарату ДБР та керівника підрозділу внутрішнього контролю;

Закон доповнено статтями 141 «Присяга осіб рядового та начальницького складу Державного бюро розслідувань», 142 «Спеціальні звання осіб рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань» та 31 «Печатка Державного бюро розслідувань».

Закон прийнято з техніко-юридичними правками.

Проект Закону зареєстровано за №5395-д.

 

Народні депутати приступили до розгляду проектів Постанови про проведення урочистого засідання Верховної Ради України, присвяченого складенню присяги Українському народові новообраним Президентом України за №№10270, 10270-1, 10270-2, 10270-3, 10270-5, 10270-6, 10270-7.

Головуючий надав слово для виступу авторам проектів.

Перший заступник Голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді визначитись стосовно усіх проектів у сесійній залі.

Головуючий надав слово для виступу представникам депутатських фракцій.

За результатами голосування народні депутати 315 голосами «за» прийняли проект Постанови за №10270-2 з врахуванням відповідних змін до календарного плану роботи Верховної Ради України.


Прийнято Постанову "Про дату, час і місце проведення урочистого засідання Верховної Ради України, присвяченого складанню присяги Українському народові новообраним Президентом України Зеленським В. О.".

Верховна Рада України постановила провести урочисте засідання Верховної Ради України, присвячене складанню присяги Українському народові новообраним Президентом України 20 травня 2019 року о 10 годині у сесійному залі Верховної Ради України.

Проект Постанови зареєстровано за №10270-2.

 

Народні депутати розглядають питання реформи Парламенту.

У другому читанні розглядається проект Закону про внесення змін до законів України "Про комітети Верховної Ради України" та "Про центральні органи виконавчої влади" щодо оптимізації роботи комітетів Верховної Ради України та співвідношення предметів їх відання із сферами діяльності міністерств №6256.

Перший заступник Голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник доповів рішення Комітету, який прийняв рішення відхилити пропозиції та поправки до проекту Закону «Про внесення змін до законів України «Про комітети Верховної Ради України» та «Про центральні органи виконавчої влади» щодо оптимізації роботи комітетів Верховної Ради України та співвідношення предметів їх відання із сферами діяльності міністерств» і рекомендує Верховній Раді за результатами розгляду в другому читанні зазначеного законопроекту повернути його головному комітету на доопрацювання з наступним поданням на повторне друге читання.

П.Пинзеник повідомив, що до законопроекту для підготовки його Комітетом до другого читання було внесено 58 пропозицій, з яких 46 - відхилено, а 12 - не включено в порівняльну таблицю, оскільки вони внесені без дотримання вимог статті 116 Регламенту Верховної Ради України.

Народні депутати розглянули правки до законопроекту.

Головуючий зачитав під стенограму пропозиції до законопроекту і поставив на голосування законопроект з урахуванням цих пропозицій.

За результатами голосування законопроект направлено на повторне друге читання.

На доопрацювання наступним голосуванням за результатами розгляду направлено проект Закону про внесення змін до Закону України "Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні" та деяких інших законів України щодо впорядкування виплат жертвам політичних репресій №1170.

До порядку денного сесії включено проект Постанови про подолання негативних наслідків екологічної ситуації в басейні річок Хомора та Случ на окремих територіях Хмельницької та Житомирської областей №10162. Решту запропонованих для включення законопроектів народні депутати не підтримали.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко запросила народних депутатів підійти до президії та трибуни для спільного фотографування у День вишиванки.


Народні депутати розглянули проект Постанови «Про подолання негативних наслідків екологічної ситуації в басейні річок Хомора та Случ на окремих територіях  Хмельницької та Житомирської областей» за №10162.

228 голосами проект Постанови прийнято в цілому.

Прийнято Постанову "Про подолання негативних наслідків екологічної ситуації в басейні річок Хомора та Случ на окремих територіях  Хмельницької та Житомирської областей".

Постановою Верховна Рада України рекомендує Кабінету Міністрів України здійснити подання Президенту України щодо визнання басейну річок Хомора та Случ на території Полонського району Хмельницької області та Баранівського і Новоград-Волинського районів Житомирської області зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Президенту України рекомендовано оголосити басейн річок Хомора та Случ на території Полонського району Хмельницької області та Баранівського і Новоград-Волинського районів Житомирської області зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Проект Постанови зареєстровано за №10162.

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко зробила низку оголошень.

Головуючий закрив ранкове засідання.

* * *

Після відкриття вечірнього засідання народні депутати почали розгляд питань промислової політики.

У першому читанні вони розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння розвитку космічної діяльності та залучення інвестицій в космічну галузь України №9219.

Законопроект доповів автор - народний депутат Андрій Тетерук.

Доповідач відповів на запитання.

Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Співдоповідач відповів на запитання народних депутатів.

Людина себе показує у сварці. Можна багато що зрозуміти… 15 травня 2019 р. 23:39 Якщо ви посварилися з людиною, це неприємно, звичайно. Зате у вас є унікальна можливість до кінця зрозуміти людину. Усвідомити, яка це людина по суті. І що можна від неї чекати. Якщо після сварки людина з вами не розмовляє і не поспішає помиритися – це сумно. Але вона має на свої почуття повне право; і може не вважати себе винуватою. Або не готова до вибачень. Гнівається на вас, ображається, не бере трубку і не відповідає на повідомлення. Ну, на те це й сварка. Навіть якщо людина різко вам сказала: “не дзвони мені та не пиши! Між нами все закінчено”!, – це теж півбіди, і є ще надія на відновлення стосунків. А найгірше – це ось що: людина негайно починає поливати вас брудом. Публічно. На своїй сторінці в мережі пише гидоту, публікує листування, розповідає особисті подробиці. Загальним знайомим або родичам розповідає інтимні речі. Видає усі ваші секрети і таємниці, якими ви ділилися. Не просто лає вас або скаржиться; саме – видає секрети. “Зливає” особисте листування іншим людям, яких воно може поранити або зачепити. Спеціально розповідає, що ви про них говорили поганого. Настроює їх проти вас. Така людина негайно розголошує всю інформацію і втягує в конфлікт третіх осіб. Так, один скривджений чоловік узяв і все листування з жінкою відправив її чоловікові. Або коханка після сварки взяла й дружині подзвонила. А той, кого вважали другом, пішов до начальника і розповів йому все про ваші помилки або зловживання… Так от. Людина себе повністю показує у сварці. Усе своє нутро і своє істинне обличчя. Якщо вона зробила щось з переліченого, більше ніколи не підпускайте її до себе, навіть якщо вона вибачиться і запропонує помиритися. Помиритися можна. Ворогувати з такою людиною ні до чого. Але більше ніколи не довіряйте йому або їй. І поводьтеся спокійно і терпляче, як з отруйною змією. Будьте впевнені – від такої людини ви отримаєте удар в спину навіть і без сварки. Це питання часу і обставин. Це патерни поведінки; моделі, які не змінюються. Ось така це людина. Така у неї душа. Поки ви близькі та товаришуєте, можна не пізнати людину. А у сварці вона миттєво розкриється. Миритися і далі спілкуватися можна з тими, хто мовчав, гнівався, не відповідав на повідомлення, не вибачався і не приймав вибачень. Це не страшно. А ось з тими, хто розкрився після сварки, як отруйна квітка, потрібно проявити обережність. І більше ніколи не розкривати душу, навіть якщо доведеться знову спілкуватися. “Помиритися” з такою людиною можна; встановити дипломатичні стосунки. Але істинної любові та дружби й бути не може…

Більше тут: https://willbeua.com/news/liudina-sebe-pokazuie-u-svartsi-mozhna-bagato-shcho-zrozumiti_16180/?fbclid=IwAR3sL4uxcPLt7kVmLKuAXaP1yJL1TvVclc4qrBZvYbf5xmSE1XPibP9bzrg
© Все буде Україна

А.Парубій повідомив, що Комітет з питань податкової та митної політики знайшов компроміс з пікетувальниками під Верховною Радою, які вимагають продовжити пільговий період для розмитнення авто на єврономерах. За його словами, це дає змогу розглянути проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про електронні довірчі послуги" №8371 і ухвалити відповідне рішення.

Головуючий зазначив, що поставить цей законопроект на розгляд одразу після прийняття рішення щодо законопроекту №9219.

 Народні депутати продовжили обговорення законопроекту №9219.

За результатами голосування законопроект №9219 було відхилено.

Головуючий поставив на голосування пропозицію про перенесення розгляду законопроекту. про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про електронні довірчі послуги" №8371.

Народні депутати підтримали пропозицію.

Голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна доповіла зміни, які пропонується внести до чинного законодавства та рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому з урахуванням змін.

 236 голосами законопроект прийнято за основу та в цілому.


Прийнято Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про електронні довірчі послуги".

Законом внесено зміни до Податкового кодексу України, відповідно до яких врегульовано питання надання кваліфікованих довірчих послуг у сфері справляння податків та визначено відповідні повноваження контролюючих органів у цій сфері.

Законом, зокрема, до Податкового кодексу введено такі поняття, як «кваліфікована електронна довірча послуга», «кваліфікований надавач електронних послуг», «кваліфікаційний електронний підпис чи печатка», «кваліфікована електронна позначка часу», «кваліфікований сертифікат відкритих ключів».

Законом також відтерміновано набуття чинності пунктів 7 і 8 розділу І та підпункту 1 пункту 2 розділу II Прикінцевих положень Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» №2612, які набирають чинності через 270 днів з дня, наступного за днем опублікування цього Закону.

Закон прийнято з техніко-юридичними правками.

Проект Закону зареєстровано за №8371.

 

Народні депутати почали розгляд проект Закону про внесення зміни до статті 26 Закону України "Про виконавче провадження" щодо звільнення органів місцевого самоврядування від сплати авансового внеску для проведення виконавчих дій №6447.

Законопроект доповів автор - народний депутат Максим Бурбак.

Розгляд законопроекту буде продовжено на наступному пленарному засіданні.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко зробила кілька оголошень.

Головуючий закрив вечірнє засідання.

 


 









 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00
16 квітня 2024 13:28