Сьогодні у «Голосі України»:

Кожна нація та кожен народ мають право на розвиток своєї мови, яка є цивілізаційною цінністю

"Пани-кровопивці", які врятували селян від голоду

Черговий інформаційний фейк проти Андрія Парубія

Нам потрібен справжній мир і справжня деокупація територій

Або зниження з 1 травня ціни на газ, або розірвання контрактів з керівництвом "Нафтогазу України"

 

Кожна нація та кожен народ мають право на розвиток своєї мови, яка є цивілізаційною цінністю

Україна, яка пережила асиміляційну політику Москви і яка після Революції Гідності обрала шлях свободи, має обстоювати принципи демократії, захисту національних прав кожного народу. Про це йшлося під час круглого столу "Народи Російської Федерації: між асиміляцією і самовизначенням", що відбувся у Дипломатичній академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС України за участі народних депутатів, зокрема голови Комітету у закордонних справах Ганни Гопко, голови Комітету з питань культури і духовності Миколи Княжицького та голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/316191)

"Пани-кровопивці", які врятували селян від голоду

Є свідчення, що більшовики, прийшовши в Україну, вирішили зруйнувати маєтки Лизогубів, що в Седневі на Чернігівщині. На їхній захист у буквальному сенсі стали селяни і фактично врятували від долі, яка спіткала тоді багато маєтностей. А все тому, що селяни не забули добрі справи родини Лизогубів та їхнього доброзичливого ставлення до простих людей. Так маєток дожив до наших днів. Тепер його передано під філію Чернігівського історичного музею імені Тарновського, і після реставраційних робіт музейники планують розмістити тут цінні історичні експонати, пов'язані з життям цього славетного українського роду. (читайте у «Голосі України» на 1, 4 стор. >>> article/316151)

Черговий інформаційний фейк проти Андрія Парубія

Протягом дня у ЗМІ поширилася інформація про те, що нібито суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро розпочати кримінальну справу проти Голови Верховної Ради Андрія Парубія. Насамперед зазначу, що ця справа не має нічого спільного з Андрієм Парубієм. По-друге, немає нічого спільного з корупцією. Це звичайнісінький інформаційний фейк. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/316165)

Нам потрібен справжній мир і справжня деокупація територій

Найближчим часом після президентських виборів буде порушено питання встановлення миру в Україні. На цьому Президент Петро Порошенко наголосив у програмі "Пульс" на телеканалі "112 Україна", повідомляє прес-служба глави держави.

Він нагадав, що питання безпеки та миру є першочерговим під час його міжнародних перемовин. Обговорювалася ця тема і під час останніх візитів Президента до Берліна, де відбулися переговори з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель, і до Парижа, де відбулася зустріч з Президентом Франції Еммануелем Макроном. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/316170)

Або зниження з 1 травня ціни на газ, або розірвання контрактів з керівництвом "Нафтогазу України"

Якщо до 24 квітня "Нафтогаз України" не повідомить про зниження з 1 травня ціни на газ, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на наступному засіданні уряду ініціює розірвання контракту з керівництвом компанії.

"Про таке нахабство від державної компанії, про диктат, яку ще треба написати постанову щодо ціни на газ, я не чув у жодній країні світу. І, в тому числі, саме цей монополіст доклав максимум зусиль, щоб усі міжнародні організації вимагали від нас ринкової ціни на газ", - сказав В. Гройсман під час учорашнього засідання Кабінету Міністрів та наголосив: зараз кон'юнктура ринку така, що газ може коштувати значно менше 8,55 грн за кубометр, тож уряд своїм рішенням зобов'язав державну компанію НАК "Нафтогаз України" продавати голубе паливо по ринковій ціні, яка менша за 8,55 грн. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/316171)

 

Повний випуск «Голосу України» від 18.04.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31