11 квітня члени Асамблеї розглянули питання «Внесення змін до деяких положень Регламенту Асамблеї», представлене Е.Варейкісом (ЄНП). Під час цих дебатів член української делегації С.Кіраль висловив свою підтримку рекомендаціям та пропозиціям, представленим у звіті. Він також акцентував увагу парламентаріїв на тому, що багато з них мають технічний характер, але повинні зміцнювати Асамблею. На його думку, деякі з них можна ставити під сумнів, а саме обмеження кількості доповідей, яку може мати доповідач. Але з іншої сторони, це може зробити роботу парламентаріїв більш інклюзивною і надасть можливості більшій кількості доповідачів висловлювати свої думки.

Перед членами Асамблеї виступив Прем’єр-міністр Вірменії Н.Пашинян. За його словами, на цей день Вірменія - демократична країна з повною свободою вираження поглядів і свободою зібрань, а уряд країни продовжує посилювати повагу до прав людини. Він підкреслив, що країні вдалося винищити системну корупцію і створити реальні передумови для рівності кожного перед законом. Але демократія країни повинна бути посилена економічними та інституційними гарантіями. Також він назвав ключові сфери, в яких країні потрібна підтримка Ради Європи, серед яких: розвиток демократичних інституцій, існування незалежної судової системи, створення та зміцнення антикорупційних інституцій.

Під час запитань до Н.Пашиняна, Голова української делегації В.Ар’єв хотів отримати відповідь на запитання, кому належить Крим, оскільки Вірменія постійно голосує проти резолюцій ООН, які засуджують агресію Росії проти України та анексію Криму. Але Н.Пашинян не дав конкретної відповіді на це запитання. Він лише відзначив, що у Вірменії на порядку денному стоїть питання миру і його дивує, як деякі люди використовують платформи, створені для миру, щоб підбурювати людей на ворожість та війну, загострювати напругу і конфлікти. На його думку необхідно завжди залишатися в рамках діалогу, незважаючи ні на що, а насильство не є вирішенням будь-якого конфлікту. Міжнародні платформи повинні використовуватися за призначенням.

В цей день відбулося оголошення премії Приз Європи - 2019, яка присуджується щорічно Парламентською Асамблеєю Ради Європи місту, яке є найбільш активним у просуванні європейських ідеалів. Цьогорічним переможцем стало місто Доностіа (Сан-Себастьян) в Іспанії. Іспанське місто здобуло перемогу серед шести міст, які увійшли до фіналу. Серед фіналістів були також: Бамберг та Мюнстер у Німеччині, Болеславець у Польщі, Іссі-ле-Муліно в Франції, Ізмір у Туреччині.

Також парламентарії цього дня провели дебати на теми: «Ландромати: реагування на нові виклики міжнародної боротьби з організованою злочинністю, корупцією та відмиванням грошей» та «Ситуація мігрантів та біженців на островах Греції: необхідність подвоєння зусиль».

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00