Голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що у сесійні залі присутні члени Кабінету Міністрів на чолі з Прем'єр-міністром В.Гройсманом.

А.Парубій оголосив про початок "години запитань до Уряду" і надав слово для виступу Міністру культури Євгену Нищуку, який доповів про реалізацію спільного проекту Мінкультури і компанії «Гугл-Україна» «Автентична Україна - нематеріальна культурна спадщина».

«В українському суспільстві все помітнішим стає поглиблення інтересу до історичного минулого, виявлення та дослідження невідомих сторінок національної історії, національних традицій, які впродовж останніх століть приховувалися та переписувалися Російською імперією або будь-якою іншою імперією у складі якої в різні часи перебувала Україна.

Зберегти та розвинути багатства традиційної культури українців, передати його наступному поколінню є одним із головних завдань Міністерства культури», - зазначив Міністр.

Є.Нищук представив один з важливих напрямків роботи Міністерства - нематеріальна культурна спадщина, а саме спільний проект Мінкультури і компанії «Гугл-Україна» «Автентична Україна - нематеріальна культурна спадщина».

Урядовець повідомив, що протягом останніх двох років в рамках кампанії «Автентична Україна» Мінкультури та «Гугл-Україна» працювали над створенням унікальних веб-ресурсів, що знайомлять користувачів з культурною спадщиною різних регіонів України. «За цей короткий проміжок часу було оцифровано дерев’яні церкви, що знаходяться у списку світової спадщини ЮНЕСКО, музеї просто неба та оперні театри України. В ході реалізації цього проекту було оцифровано 8 видатних пам’яток Карпатського регіону за допомогою унікальних та незвичайних 3D турів. Користувач може здійснити віртуальну екскурсію дерев’яними церквами, що входять до списку світової спадщини ЮНЕСКО. Також на сайті містяться статті з описом історії та особливостей цих пам’яток».

Є.Нищук далі докладно поінформував про особливості цього проекту.

Він також повідомив, що цього тижня проект був презентований на засіданні Уряду і підтриманий ним.

Міністр висловив переконання, що промоція культурного надбання України, промоція українських традицій культури, гостинності суттєво впливають на соціально-економічний розвиток країни.

Є.Нищук також зазначив: «саме креативність є тим двигуном розвитку, джерелом підвищення конкурентоздатності національної економіки, яка відповідає глобалізаційним викликам сучасності. За його словами, проект «Автентична Україна - нематеріальна культурна спадщина» і сайт, на якому він представлений, дає можливість пізнати в звичайний для сучасної людини спосіб, особливо для молодого покоління, дізнатися про культурні надбання, які є всередині країни. «Дуже важливо зараз популяризувати внутрішній туризм, який стає нарешті вже певним трендом, коли люди починають дізнаватися про колорит, розмаїття, самобутність кожного регіону всередині країни. Отже, таким чином пізнаємо самих себе. Отже, маємо чим представити себе у світі і тим самим гордитися своєю державою!» - наголосив Міністр культури, завершуючи виступ.

Члени Уряду почали відповідати на запитання депутатських фракцій, груп.

Під час відповіді В.Гройсмана на запитання від фракції Радикальної партії Олега Ляшка члени фракції підійшли до ложі Уряду.

Головуючий оголосив перерву на 15 хвилин.

Після перерви Голова Верховної Ради закликав членів фракції Радикальної партії Олега Ляшка припинити блокування ложі Уряду і повернутися на робочі місця.

Прем'єр-міністр оголосив, що щойно дав доручення керівництву «Укравтодору» з’ясувати питання із заборгованістю із зарплати, яка, за інформацією фракції Радикальної партії Олега Ляшка, нібито є перед працівниками підприємства.

Після розблокування ложі Уряду члени Кабінету Міністрів відповіли на запитання депутатських фракцій, груп і народних депутатів щодо наступних питань: виплати зарплат медикам; страхових виплат шахтарям; застосування мов у науковій діяльності; заборгованості бюджету перед мовниками; індексації зарплат; підтримки українського виробника; ремонту доріг; надходжень до бюджету від приватизації; діяльності «Укрнафтогазу»; роботи готелю «Козацький»; організації екстреної медичної допомоги.

Із заключним словом виступив Прем'єр-міністр В.Гройсман, який подякував за запитання і доповів про результати перевірки за запитом народного депутата щодо призначення субсидій громадянам України.На цьому "година запитань до Уряду" завершилася.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18