Сьогодні у «Голосі України»:

- Список антиросійських санкцій масштабно розширено

- Від Рахункової палати очікують звіту за кожну бюджетну копійку

- Завершують друкувати бюлетені для першого туру виборів Президента

 

Список антиросійських санкцій масштабно розширено

Україна розширила санкції проти Росії щодо осіб, причетних до акту агресії проти наших військових у Керченській протоці. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спілкування з журналістами в Брюсселі, де в середу відбувся неформальний міні-саміт Україна — ЄС. «Усі, хто був долучений до акту агресії проти України в Керченській протоці й Азово-Чорноморському басейні, були включені й до пакета санкцій, який був синхронізований з пакетом санкцій з боку ЄС та США», — зауважив глава держави. Загалом у переліку антиросійських обмежень 294 юридичні та 848 фізичних осіб.

Неформальний міні-саміт Україна — ЄС у Брюсселі відбувся за участю Президентів України, Європейської Ради, Єврокомісії та Європарламенту Петра Порошенка, Дональда Туска, Жан-Клода Юнкера та Антоніо Таяні, а також ключових профільних членів Європейської комісії. Сторони обговорювали перспективи розвитку відносин між Києвом та Брюсселем на наступні п’ять років та узгодили подальші спільні дії щодо відновлення територіальної цілісності та суверенітету нашої країни. (читайте у «Голосі України» на 1,4 стр. >>> article/315095)


Від Рахункової палати очікують звіту за кожну бюджетну копійку

Учора Рахункова палата — вищий незалежний орган державного контролю — публічно прозвітувала за рік роботи в оновленому складі. Під час презентації «Рахункова палата: перший рік змін», в якій узяв участь Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, було оприлюднено виявлені у 2018-му факти порушень під час використання бюджетних коштів. Йшлося також про результати проведених реформ в інституції для підвищення ефективності її роботи, плани щодо подальшого реформування Палати. Звіт презентував Голова Рахункової палати Валерій Пацкан.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій пригадав, як рік тому непросто тривав процес оновлення Рахункової палати, адже не всі були зацікавлені у створенні потужного ефективного інституту парламентського контролю. «Бо нова держава, яку ми будуємо після Майдану, — це також і нові сучасні європейські інституції, нова ЦВК, нова Рахункова палата, — сказав А. Парубій. — І ми відчули зовсім нову якість, нові механізми взаємовідносин з Рахунковою палатою — не тільки в дискусіях і консультаціях на погоджувальних радах, а передусім в питаннях прийняття і виконання Державного бюджету». Голова Верховної Ради зазначив, що бюджетний процес уже другий рік поспіль триває за процедурою, як передбачено законодавством, а не «під ялинку». Глава парламенту подякував Рахунковій палаті, що вона є активним учасником і формування, і виконання бюджету.  (читайте у «Голосі України» на 1,3 стр. >>> article/315124)

 

Завершують друкувати бюлетені для першого туру виборів Президента

Починаючи з 8 березня Державне підприємство «Поліграфічний комбінат «Україна» працює сім днів на тиждень у цілодобовому режимі. Згідно з умовами договору, укладеного із Центральною виборчою комісією, тут друкують бюлетені на вибори Президента. Завершити мають у неділю, 24 березня.

Поліграфічний комбінат цього року отримав дуже непросте завдання. Адже, за словами голови Центральної виборчої комісії Тетяни Сліпачук, бюлетень, за яким ми обиратимемо главу країни, досить довгий. Щоб умістити 39 кандидатів, він сягнув аж 80 сантиметрів. «Уперше ЦВК здійснювала фактичну процедуру публічних закупівель послуг», — зауважила Т. Сліпачук.

Довжина бюлетенів ускладнила процес друкування. Для того, щоб легше було уявити обсяг робіт, фахівці зробили деякі розрахунки і виявили: якщо скласти всі виборчі бюлетені в один ряд, то вийде смуга завдовжки 24 тисячі 354 кілометри.  (читайте у «Голосі України» на 1,3 стр. >>> article/315122)

 

Повний випуск «Голосу України» від 22.03.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

06 травня 2024 19:33
06 травня 2024 09:58
05 травня 2024 09:34
04 травня 2024 11:00
03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
03 травня 2024 07:50
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57