Сьогодні у «Голосі України»:

Немає міри глибини нашої вдячності добровольцям

Законопроект про державну мову: для національних меншин відсутні підстави хвилюватися

Міжнародна допомога територіальним громадам

 

Немає міри глибини нашої вдячності добровольцям

Голова Верховної Ради Андрій Парубій та Президент Петро Порошенко взяли участь в урочистостях, присвячених Дню українського добровольця. Разом із народними депутатами, урядовцями та представниками громадських організацій вони побували в батальйоні оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького Національної гвардії України. Особовий склад та ветерани батальйону пройшли урочистим маршем перед очільником країни та главою парламенту. А на початку заходу глава держави разом із Командувачем Національної гвардії Юрієм Аллеровим поклали квіти до Меморіалу пам’яті героїв, що загинули, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та незалежність країни.

Українські добровольці першими виступили на захист держави на початку російської агресії та стали основою нової армії, наголосив у своєму виступі глава держави. «Кремль був абсолютно впевнений в успіхові свого бліц-кригу, — нагадав він. — Там знали, що українська армія розкрадена, зруйнована зсередини й практично небоєздатна». Та коли виникла небезпека реальної загрози цілісності нашої країни, трапилося те, чого ворог, за словами П. Порошенка, не очікував. «Український народ миттєво самоорганізувався, а сотні Самооборони Майдану вирішили взяти на себе відповідальність за захист Вітчизни». Так виник масовий добровольчий рух, який став основною та рушійною силою нового українського війська, наголосив очільник країни. За його словами, саме 14 березня 2014 року понад п’ять сотень бійців-добровольців прибули на полігон у Нові Петрівці на Київщині. І це стало початком «славного бойового шляху першого добровольчого батальйону». (читайте у «Голосі України» на 1,2 стр. >>> article/314835)

 

Законопроект про державну мову: для національних меншин відсутні підстави хвилюватися

Верховна Рада продовжила розгляд у другому читанні законопроекту про забезпечення функціонування української мови як державної (№ 5670-д).

Продовживши розгляд у другому читанні законопроекту про забезпечення функціонування української мови як державної (№ 5670-д), І. Геращенко повідомила, що протягом двох попередніх днів Верховна Рада дійшла до 272-ї поправки розділу ІІІ «Обов’язок володіти державною мовою».

Доповідач, голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький закликав колег не наполягати на підтвердженні врахованих поправок та не затягувати розгляд законопроекту.

Коментуючи пропозицію народного депутата Михайла Папієва поставити на підтвердження поправку, яка стосується норми, згідно з якою робочою мовою діяльності органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій державної та комунальної форм власності, у тому числі мовою засідань, заходів, зустрічей та мовою робочого спілкування, є державна мова, М. Княжицький закликав його не маніпулювати. Чимало положень законопроекту вступлять в дію тільки через два-три і більше років. «Держава дбатиме, щоб дати людям освіту, будуть перехідні періоди, але громадяни України будь-якого походження, які працюють в органах влади, повинні володіти державною мовою. Ми повинні цього досягти, бо це наші громадяни. І так само, як ми поважаємо їхню мову і їхнє походження, вони мають поважати мову держави, в якій живуть і працюють», — сказав голова комітету (читайте у «Голосі України» на 1,7 стр. >>> article/314837)

 

Міжнародна допомога територіальним громадам

Шість об’єднаних територіальних громад Одеської області створюватимуть або осучаснюватимуть наявні центри надання адміністративних послуг за допомогою міжнародної програми «U-LEAD з Європою».

Меморандуми про початок роботи в цьому напрямі підписали представники Березівської, Вилківської і Красносільської ОТГ, а також міст Білгород-Дністровський, Татарбунари й Южне.

Таким чином, почалася фактична реалізація фази впровадження напряму щодо поліпшення якості надання адміністративних послуг для населення програми «U-LEAD з Європою».

Учасники програми отримають програмне забезпечення «Вулик», яке дасть змогу автоматизувати й підвищити ефективність роботи адміністраторів. Крім комп’ютерної техніки й меблів, передбачені також спеціальні види допомоги. Серед них — мобільний ЦНАП або електронна система управління чергою, навчання й підвищення кваліфікації персоналу.

«U-LEAD з Європою» — одна з найбільших програм міжнародної технічної допомоги для України з підтримки децентралізації. Програма фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами, зокрема Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Швецією. (читайте у «Голосі України» на 4 стр. >>> article/314833)

 

Повний випуск «Голосу України» від 15.03.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 16:26
26 березня 2024 13:30
26 березня 2024 11:24
26 березня 2024 09:30
25 березня 2024 17:47