Сьогодні у «Голосі України»:

Маємо забезпечити незворотність реформи і закріпити в Конституції повсюдність місцевого самоврядування

Можливо, настав час поставити Росію на місце?

Коледжі готуватимуть професійних молодших бакалаврів

 

Маємо забезпечити незворотність реформи і закріпити в Конституції повсюдність місцевого самоврядування

«Реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Новий етап. Виклики та перспективи». Таку назву мала дискусійна панель загальних зборів Асоціації об’єднаних територіальних громад, яка відбулася вчора в столичному Українському домі. Участь у ній взяли представники уряду на чолі з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, голова Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко, представники асоціацій органів місцевого самоврядування, експерти та майже 300 голів ОТГ.

Підбивши підсумки того, що вже зроблено у сфері реформи місцевого самоврядування, Прем’єр-міністр зауважив: «Перший етап уже позаду, а попереду робота, яка дасть можливість забезпечити незворотність змін. Реформа буде у постійній загрозі, якщо ми не завершимо її реалізацію. Ми ще не пройшли той шлях, який може забезпечити незворотність і непохитність цієї реформи. Вже маємо територіальну основу, де 68% населення України живуть в умовах нової системи самоврядування і в нових можливостях. Але решта — 32% поки що не мають доступу до цієї можливості. Тому наше завдання — 100% України мають формувати спроможні об’єднані територіальні громади. Це завдання маємо вирішити не через десять років, а буквально у 2020 році», — наголосив Володимир Гройсман, додавши, що потрібно зробити все, щоб закріпити в Конституції повсюдність місцевого самоврядування, чітко визначити розподіл повноважень за принципом субсидіарності, гарантії фінансового забезпечення.  (читайте у «Голосі України» на 2 стр. >>>  article/314054)

 

Можливо, настав час поставити Росію на місце?

Петро Плорошенко на на Генеральній Асамблеї ООН: «Тільки разом ми можемо примусити Росію — державу-окупанта та агресора — прийняти свою відповідальність і припинити агресивні дії".

 «Хочу нагадати всім: коли ви закликаєте Росію припинити боротьбу — ви закликаєте до завершення війни, а коли ви закликаєте Україну припинити захищати себе — ви закликаєте Україну відмовитися від суверенітету», — це заявив Президент України Петро Порошенко 20 лютого на Генеральній Асамблеї ООН під час виступу на спеціальному засіданні «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України», присвяченому 5-й річниці початку агресії РФ стосовно України. Ініціатором проведення засідання виступила Україна, щоб іще раз нагадати: російська агресія триває (читайте у «Голосі України» на 1,5 стр. >>> article/314041)

 

Коледжі готуватимуть професійних молодших бакалаврів

Триває громадське обговорення проекту нового закону «Про фахову передвищу освіту», покликаного визначити долю ВНЗ I—II рівнів акредитації — технікумів і коледжів.

Найближчими тижнями Уряд подасть до Парламенту проект закону «Про повну загальну середню освіту», пообіцяла міністр освіти і науки Лілія Гриневич. Як повідомила прес-служба МОН, документ передбачає деталізацію механізмів забезпечення якості шкільної освіти — процедури шкільного аудиту, запровадження педагогічної інтернатури для молодих учителів, а також урегульовує окремі питання інклюзивного навчання, зокрема, можливість батьків супроводжувати дітей з особливими освітніми потребами під час уроків (читайте у «Голосі України» на 4 стр. >>> article/314032)

 

Повний випуск «Голосу України» від 22.02.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50