Сьогодні у «Голосі України»:

Питання виконання Угоди про асоціацію

Мюнхенська конференція: непорядок у… порядку

Звільнення моряків — у центрі обговорення в Брюсселі

 

Питання виконання Угоди про асоціацію

«Маємо запитати себе, в тому числі в контексті виконання Угоди про асоціацію, чи не були ці смерті даремні. Це питання стоїть і перед родинами загиблих, і перед суспільством. Воно має стояти і перед кожним українським політиком», — сказала вона, додавши, що пам’ять про Героїв Небесної Сотні змушує нас рухатися вперед.

Щоправда, І. Геращенко визнала: «П’ять років тому ми були страшними оптимістами щодо ЄС. Нам здавалося, що мудрим Брюсселю, Парижу та Берліну очевидно: якщо в центрі Європи загинули 100 людей за євроінтеграцію, якщо ця країна робить так багато для того, щоб зберегти європейську безпеку, вона може розраховувати на більший захист у питанні безпеки. На жаль, тут від Європи ми очікували більшого».

І. Геращенко відзначила також важливість ухвалення змін до Конституції, які роблять незворотним курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію. Водночас вона закликала не забувати, що реванш антимайдану можливий через спотворення свідомості, гальмування реформ. «І ми разом, у першу чергу політикум, громадянське суспільство, повинні це зупинити»,—наголосила перший заступник Голови Парламенту. (читайте у «Голосі України» на 2 стр. >>>  article/313905)

 

Мюнхенська конференція: непорядок у… порядку

На думку аналітиків, цьогорічний «Мюнхен» засвідчив, що всупереч важливим пропозиціям і їх обговоренню ситуація не є такою, що обіцяє більше стабільності в світовому порядку.

У Мюнхені відбулася триденна конференція з безпеки, на якій обговорювалися питання контролю над озброєннями та співробітництва у сфері оборонної політики. Також ішлося про взаємодію між торгівлею і політикою безпеки, наслідки зміни клімату, технологічні інновації.

Утім, як заявив голова конференції Вольфганг Ішінгер, це лише «вершина айсберга» в обговореннях у центральному залі. Решта, за традицією, відбувається у кулуарах, за лаштунками публічних дискусій. Хоч говорити про публічність не доводиться, оскільки форум, теж за традицією, був практично закритий. Мюнхенська конференція упродовж тривалого часу вважалася своєрідною вітриною трансатлантичного партнерства — США та ФРН, а потім і ЄС із США, котре склалося після Другої світової війни. Нині, за характеристикою Вольфганга Ішінгера, настала «нова ера масового суперництва між США, Китаєм і Росією, котра поєднується з певним вакуумом лідерства в так званому ліберальному світовому порядку».  (читайте у «Голосі України» на 7 стр. >>> article/313863)

 

Звільнення моряків — у центрі обговорення в Брюсселі

У Брюсселі на засіданні Ради ЄС обговорювали питання запровадження персональних санкцій проти громадян РФ за азовську кризу.

Європейський Союз закликав Росію звільнити українських моряків і кораблі, які було захоплено минулого року поблизу Керченської протоки. Про це вчора у Твіттері написав глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс, перебуваючи в Брюсселі на засіданні Ради ЄС у закордонних справах, де, зокрема, обговорювали питання запровадження персональних санкцій проти громадян РФ за азовську кризу. «Зовсім неприпустимо, що Росія все ще утримує українських моряків і кораблі після військового нападу на український флот у Чорному морі. ЄС закликає їх негайно звільнити. Азовське море не належить Росії, повинна бути надана свобода навігації. ЄС підтримує Україну», — наголосив Лінкявічюс.  (читайте у «Голосі України» на 7 стр. >>> article/313866)

 

Повний випуск «Голосу України» від 19.02.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 березня 2024 20:25
18 березня 2024 18:26
18 березня 2024 16:48
18 березня 2024 14:46
17 березня 2024 17:51
14 березня 2024 19:21
13 березня 2024 18:06
13 березня 2024 17:56
13 березня 2024 14:20
12 березня 2024 09:00