«Програма стажування молоді є своєрідним елементом підготовки та добору талановитої молоді – кадрового резерву для подальшої роботи в Апараті», - наголосив Перший заступник Керівника Апарату - керуючий справами Петро Боднар під час церемонії відкриття Програми стажування молоді в Апараті Верховної Ради України у 2019 році.

Участь в урочистій церемонії відкриття Програми взяли керівництво Апарату Верховної Ради України, представники громадської організації «Ліга інтернів».

Перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради - керуючий справами Петро Боднар привітав присутніх з перемогою у конкурсному відборі на участь в Програмі стажування та поінформував: «50 молодих осіб приступають до стажування у секретаріатах Комітетів та структурних підрозділах Апарату Верховної Ради України. Окрім того, паралельно з ними четверо осіб стажуватимуться в громадській організації «Ліга інтернів» та Програмі USAID «РАДА». Учасники Програми (інтерни) представляють 19 областей України, АР Крим, міста Севастополь та Київ».

Перший заступник Керівника Апарату подякував за участь у підготовці Програми зі стажування молоді громадській організації «Ліга інтернів». «Cпільними зусиллями ми забезпечуємо прозорий, відкритий рівний доступ громадян України з числа молоді для участі у Програмі», - сказав він.

«Народні депутати підтримали дану Програму і 7 грудня 2017 року Верховною Радою була прийнята постанова, яка дає змогу проводити стажування на офіційному рівні - для осіб, які проходять стажування в Апараті виплачуються стипендії Верховної Ради», - сказав Петро Боднар і додав: «Це слугуватиме підвищенню мотивації для молоді, особливо з регіонів України, брати участь у Програмі».

Протягом п’яти місяців інтерни братимуть участь у законопроектній роботі, здійснюватимуть аналітичні дослідження, допомагатимуть своєму структурному підрозділу в організації та проведенні комітетських, парламентських слухань, круглих столів, фахових заходів тощо. Особливу увагу буде приділено навчанню учасників – вони прослухають низку лекцій про роботу Парламенту та взаємодію з іншими органами влади, законотворчий процес, особливості державної служби тощо. Розвитку лідерського потенціалу інтернів сприятимуть зустрічі з народними депутатами, політичними та громадськими діячами, науковцями.

Перший заступник Керівника Апарату також зауважив, що «колишні випускники Програми працюють майже в кожному структурному підрозділі Апарату, показують гарні знання при проведенні конкурсу на зайняття вакантних посад».

Він наголосив: «Сьогодні перед Верховною Радою постає велика кількість викликів, на які потрібно оперативно реагувати. Я маю на увазі, як прийняття реформ у цілому, так і внутрішнє реформування Парламенту відповідно до Рекомендацій Місії Європейського Парламенту, адаптацію певних процесів до кращого досвіду роботи інституцій Європейського Союзу».

«Керівництво Апарату Верховної Ради покладає на вас, шановні учасники Програми, великі надії і сподівання, очікуємо Вашої плідної роботи у відповідних підрозділах стажування», - сказав Петро Боднар і побажав інтернам: «Щоб час, проведений тут, був корисним як для вас, так і для Апарату».

Член правління ГО «Ліга інтернів» Андрій Магера, як колишній учасник Програми стажування в Апараті Верховної Ради, відзначив неоціненний досвід, який дає участь у Програмі. Він зазначив: «Це буде двосторонній обмін - з одного боку ви отримуватиме досвід, спілкуючись із дуже кваліфікованим Апаратом Верховної Ради, а з іншого – ви маєте дещо інше бачення і зможете зі свого боку подати свої пропозиції та ідеї, які будуть корисними для роботи Апарату».

Андрій Магера подякував Верховній Раді за розуміння і підтримку Програми і висловив сподівання, що це триватиме і на далі: «Оскільки, за молоддю - майбутнє Української держави».

У свою чергу, виконавчий директор ГО «Ліга інтернів» Марія Савіна привітала учасників Програми і порадила: «Поставте собі цілі на це стажування. Саме з цілями і ключовими точками, яких ви хочете досягнути, воно буде більш ефективним».

Також вона закликала інтернів більше спілкуватися між собою: «Вам пощастило стати одним із 54 учасників Програми. Наповнюйте змістом кожний день стажування».

На завершення церемонії інтернам було урочисто вручено посвідчення учасників Програми стажування в Апараті Верховної Ради України у 2019 році.

Програма стажування в Апараті Верховної Ради України є продовженням парламентської традиції, що була започаткована та впроваджувалася у 1995-2018 рр. За цей час її випускниками стали майже 1850 осіб. Наразі Програма реалізується Апаратом Верховної Ради та громадською організацією «Ліга інтернів» відповідно до Меморандуму про співпрацю.

У 2019 році Програма триватиме 5 місяців, протягом яких її учасники (інтерни) стажуватимуться в структурних підрозділах Верховної Ради.

Мета Програми – надати можливість молодим фахівцям ознайомитися з роботою Верховної Ради, набути досвіду роботи в Парламенті та долучитися до законотворчого процесу.
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00