Голова Верховної Ради України А.Парубій після реєстрації народних депутатів відкрив ранкове засідання.

Головуючий повідомив, що у сесійні залі присутні члени Кабінету Міністрів.

Розпочалася "година запитань до Уряду".

Головуючий надав слово Першому заступнику Міністра юстиції Олені Сукмановій.

О.Сукманова доповіла про результати роботи Міністерства по виконанню другого пакету законів "Чужих дітей не буває".

Перший заступник Міністра на початку зазначила, що вона буде говорити про дітей, про піклування і про відповідальне батьківство.

Міністерство юстиції і Уряд одним із ключових завдань своєї роботи визначили потреби дітей. Одним з найуспішніших проектів доповідачка назвала стала спільна успішна робота Уряду і Верховної Ради по прийняттю двох пакетів «Чужих дітей не буває». «Завдяки цим законам, якими було введено наступні обмеження: заборона керування транспортним засобом і заборона перетину кордону неплатникам аліментів. Сьогодні ми маємо понад 130 тисяч неплатників аліментів, до яких застосовані дані заборони», - повідомила доповідачка.

Перший заступник Міністра юстиції також поінформувала про чергові ініціативи Уряду і Мінюсту у цій сфері. «Що ми пропонуємо сьогодні разом з нашими колегами з Уряду і разом з міжнародними партнерами?

Вчора на засіданні Уряду Кабінетом Міністрів було підтримано розроблений Міністерством юстиції проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо створення сприятливих умов для отримання послуг, пов’язаних з народженням дитини, так званий проект "Е-малятко".

За її словами, даний проект надасть можливість батькам отримати повний комплекс, 9 необхідних послуг за однією заявою.

Перший заступник Міністра юстиції поінформувала про те, що вже реалізовано для того, щоб відповідальне батьківство стало нормою для всіх українців.

Перший заступник Міністра юстиції подякувала народним депутатам за підтримку законодавчих ініціатив Уряду та Мінюсту, завдяки чому діти будуть більш захищеними, а батьки більш відповідальними.

Члени Уряду відповіли на запитання представників фракцій і груп, а також окремих депутатів, які стосуються: реформи вугільної галузі і виплати заборгованості із зарплати шахтарям; видобутку, продажу природного газу, а також тарифів і встановлення побутових лічильників; роботи Фонду енергоефективності; проблем з енергопостачанням водоканалів та ЖКГ, пов’язаних з реформою енергоринку; призначення і виплати субсидій; контролю якості ремонту доріг; діяльності реєстраторів і нотаріусів; вирішення проблеми відтоку трудових ресурсів за кордон; боротьби із спалахом захворювання на кір, роботи системи охорони здоров’я, а також призначення керівництва профільного міністерства; соціальних проблем окремих регіонів тощо.

На цьому "година запитань до Уряду" завершилася.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко оголосила депутатські запити.

Народні депутати виступили з оголошеннями, заявами, пропозиціями.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко закрила ранкове засідання.

11-15 лютого народні депутати працюватимуть в комітетах, комісіях і фракціях,

18-22 лютого - з виборцями.

Наступне пленарне засідання Верховної Ради відбудеться у вівторок, 26 лютого.

 


 


 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00