Засідання круглого столу на тему: «Державно-приватне партнерство у сфері охорони здоров’я: виклики та перспективи в умовах медичної реформи» відбулося 17 жовтня.

У заході взяли участь народні депутати, представники Кабінету Міністрів, Міністерства охорони здоров’я, керівники обласних департаментів (управлінь) охорони здоров’я та закладів охорони здоров’я, а також Української асоціації районних та обласних рад, Асоціації міст України, громадськості, благодійних організацій.

Учасники круглого столу обговорили кроки, здійснені Міністерством охорони здоров’я для розвитку державно-приватного партнерства, актуальність впровадження державно-приватного партнерства в умовах реформи у сфері охорони здоров’я, а також моделі та способи реалізації державно-приватного партнерства у сфері охорони здоров’я.

«Державно-приватне партнерство вигідне, перш за все, для пацієнта - з точки зору підвищення якості медичного обслуговування і підвищення доступності медичних послуг. Для держави - це ефективність управління закладами охорони здоров’я. Для приватного сектору – це розширення можливості інвестицій, зокрема, в сферу охорони здоров’я», - зазначив під час засідання заступник Міністра охорони здоров’я Роман Ілик.

За його словами, розвиток державно-приватного партнерства актуальний саме зараз, оскільки в нашій державі проходять євроінтеграційні процеси, які вимагають підвищення стандартів якості надання медичної допомоги. Вони спрямовані, зокрема, на автономізацію медичних закладів: збільшення їх фінансової та організаційної самостійності.

Р.Ілик також відзначив: «Рушійними силами для налагодження державно-приватного партнерства є автономізація медичних закладів і реформа фінансування галузі». Завдяки цим процесам, медичні установи можуть самостійно приймати господарські рішення, оптимізувати свій персонал, а визначення вартості платних медичних послуг, робить прозорими і зрозумілими для інвестора гарантії повернення інвестицій.

«Наша мета – модернізувати медичні заклади завдяки партнерству з бізнес-сектором», - підкреслив представник Уряду. Він розповів, що у Міністерстві створено робочу групу з питань приватно-державного партнерства у галузі охорони здоров’я, яка розробляє методичні рекомендації у даній сфері. Вона має визначити три регіональні пілотні проекти з приватно-державного партнерства, сприяти їх впровадженню і виробити прозорий механізм співпраці з інвестором у медичній галузі, а також, у разі необхідності, запропонувати необхідні зміни в законодавство.

Р.Ілик під час круглого столу презентував перші розроблені робочою групою рекомендації у сфері приватно-державного партнерства у медицині.

Учасники заходу також обговорили юридичні аспекти державно-правового партнерства в галузі охорони здоров’я.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00